Test wysłania formularza

0

robię testowanie zatwierdzania formularza i mam "Number of calls: 0", drugi test przechodzi, mam tam wpisanie tekstu do inputa i sprawdzanie jego wartości, oto link do kodu https://github.com/krystianwojtowicz/react-tests i strony https://krystianwojtowicz.github.io/react-tests/

1

W tym miejscu masz pierwszy błąd

Twój komponent

function App() {
  // ...
}

vs

Twój test

render(<App onSubmit={handleSubmit} />);

(próbujesz przekazać props "onSubmit" do komponentu App, pomimo faktu, że ten komponent nie przyjmuje żadnych propsów)

0

A co konkretnie chcesz przetestować?

0

Zatwierdzenie formularza z oczekiwaną wartością

0
mistrzkrisu6 napisał(a):

Zatwierdzenie formularza z oczekiwaną wartością

"Zatwierdzenie" to rozumiem masz na myśli "submit", tak?

A ta "oczekiwana wartość", to co konkretnie?

Bo mi to wygląda jakbyś chciał testować coś, ale nie za bardzo wiesz co.

0
Riddle napisał(a):
mistrzkrisu6 napisał(a):

Zatwierdzenie formularza z oczekiwaną wartością

"Zatwierdzenie" to rozumiem masz na myśli "submit", tak?

A ta "oczekiwana wartość", to co konkretnie?

Bo mi to wygląda jakbyś chciał testować coś, ale nie za bardzo wiesz co.

tak, submit, wartość - customerName: "Krystian",

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1