Przechwycenie wysłania formularza Google Forms

0

Czy mogę przechwycić zdarzenie wysyłania bądź nie formularza Google Forms, który dodaję u siebie na stronie przez IFRAME?
Zależy mi na sprawdzeniu tego czy użytkownik wysłał formularz, czy wyszedł ze strony nie wysyłając go.

Jak to zrobić?

1

nie

0
Freja Draco napisał(a):

nie

Na pewno? A coś w stylu:

var iframedoc = document.getElementById('the_iframe').contentWindow.document;
iframedoc.getElementById("formId").onsubmit = function() { [..] }; 

Nie zadziała?

1

JS nie ma dostępu do JS z obcych domen, protokołów itp.
I chyba nawet nie da się tego zmienić ustawieniami reguł bezpieczeństwa na serwerze. Kiedyś z czymś takim walczyłam i ostatecznie stanęło na tym, że przesyłałam komunikaty pomiędzy własnymi domenami i dopiero w reakcji na nie moje skrypty spod innego adresu coś robiły.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1