Animacja viewportu całej strony

0

Witam,
Jak uzyskać efekt po klikaniu w ikony, podobny do tego na stronie główej: link?

2

Generalnie nie ma tutaj nic trudnego.
Masz obrazek i ikony na stronie w DIV o rozmiarze większym niż ekran a po kliknięciu w ikonkę ustawiasz go w odpowiednim miejscu i pokazujesz okienko...
Pewnie wszystko porozmieszczanie jako position:absolute.

10 - 20 linijek JS załatwiłoby sprawę.

Tu masz nawet ten obrazek: https://cdn.lp.stage.arcnes.io/images/background.svg?imwidth=1920

Z czym konkretnie masz problem?

0

Dzięki. Znajdę podobny przykład np. na https://codepen.io?

1
Mateusz T napisał(a):

Dzięki. Znajdę podobny przykład np. na https://codepen.io?

Skąd ktoś może wiedzieć czy znajdziesz?
Spróbuj to zrobić samemu i tyle... chyba, że szukasz gotowca to wówczas życzę miłych i owocnych poszukiwań...

0

Raczej szukam czegoś podobnego/w innym kontekście żeby przeanalizować kod

0

Wiem już jak zrobić zoom, ale jak zrobić zoom w konkretne miejsce?

0

Ktoś coś podpowie?

0

Masz obrazek z tłem ograniczony kontenerem z overflow hidden i jak w niego klikasz to po kliknięciu masz jego tło, które jest obrazkiem ustawić tak aby przesunąć w porządne miejsce powiązane z daną ikonką i to koniec filozofii. Powiąż każdą klikalną ikonkę z parametrami:

  • position absolute leftX, leftY i zoom i po kliknięcie po prostu je zastosuj dla tła.

Raczej nikt nic więcej nie podpowie bo ogólna idea działania jest prosta i została opisana a jako przykład masz już stron, którą sam wskazałeś.
Jeśli analiza tej strony lub zrozumienie koncepcji stanowi dla Ciebie problem to znaczy, że wiesz zdecydowanie zbyt mało aby zacząć to robić i prawdopodobnie musisz nadrobić ogóle braki w podstawach HTML, CSS i JS.

1
Mateusz T napisał(a):

Wiem już jak zrobić zoom, ale jak zrobić zoom w konkretne miejsce?

Mateusz T napisał(a):

Ktoś coś podpowie?

Cała magia jaką dostrzegam przy mechanizmie zoom'owania to zmiana marginesów i zabawa właściwością transform

.slide-main {
  margin-left: 0;
  margin-top: 0;
  transform: scale(1);
}

.slide-1 {
  margin-left: 300px;
  margin-top: -100px;
  transform: scale(2.5);
}

.slide-2 {
  margin-left: 600px;
  margin-top: -150px;
  transform: scale(2.5);
}

/* itd */

:p

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1