Szyfrowanie.

0

pragnę aby ktoś powiedział jak zaszyfrować coś w PHP.
Dzienks.

0

$zmienna2 = md5($zmienna1);

0

Mleczasz: to nie szyfrowanie, a haszowanie. O szyfrowaniu poczytaj na stronie Marooneda.

0

$zmienna2 = md5($zmienna1);

Mleczarz costy sie tak zawzial na to md5 ??? ;-) ale uparciuch z Ciebie.
Ale i tak Cie pozdrawiam :)

0

Mleczasz: to nie szyfrowanie, a haszowanie. O szyfrowaniu poczytaj na stronie Marooneda.

zapodaj linka do strony tego goscia....

PS: md5 RLZ!!!
PS2: mleczasz sie pisze z malej :-[ :-[ [krzyk] [krzyk] :-[ :-[

0

ma jeszcze takie pytanie:
jak pobrać z wyrazu pierwszy znak ???

0

zapodaj linka do strony tego goscia....

Tak trudno poszukać?? www.marooned.prv.pl albo coś takiego :D (wejdź na listę userów, tam znajdziesz...)

0

zakodowałem coś przy pomocy md5. A jak to odkodować ??

0

ma jeszcze takie pytanie:
jak pobrać z wyrazu pierwszy znak ???

$text="abcdefgh";
$pierwsza_litera=$text[0];

0

zakodowałem coś przy pomocy md5. A jak to odkodować ??

Vogel już napisał że to nie szyfrowanie, a haszowanie
to oznacza że koduje w jedną stronę BEZ możliwości odkodowania

jak chcesz coś zaszyfrować to zczytaj string po literce
i zamieniaj na inną według ustalonych przez siebie zasad
można np, o tak http://4programmers.net/view_faq.php?id=276

0

zakodowałem coś przy pomocy md5. A jak to odkodować ??

Vogel już napisał że to nie szyfrowanie, a haszowanie
to oznacza że koduje w jedną stronę BEZ możliwości odkodowania

jak chcesz coś zaszyfrować to zczytaj string po literce
i zamieniaj na inną według ustalonych przez siebie zasad
można np, o tak http://4programmers.net/view_faq.php?id=276

użyłem kodu z tego faq. Dokładnie tak jak tam pisze i mi wyskakuje:
Notice: Undefined variable: result in D:\www\strona\root\szyfr.php on line 15

Notice: Undefined variable: result in D:\www\strona\root\szyfr.php on line 25
HELP

0

to kwestia chyba ustawień PHP a konkretnie przepuszczania błędów
zazwyczaj niezdefiniowanie zmiennej nie powoduje błędu

w plikach konfiguracyjnych PHP szukaj error_reporting

0

to kwestia chyba ustawień PHP a konkretnie przepuszczania błędów
zazwyczaj niezdefiniowanie zmiennej nie powoduje błędu

w plikach konfiguracyjnych PHP szukaj error_reporting

Ewentulanie można na początku skryptu dać:
[code]
error_reporting();
[/code]
jakos parametr podać jakie błędy ma pokazywać (parser (interpretator) php), a jakie ignorować :)
:)

0

dzieki, a;e przestawiłem to w PHP.INI i sie nie pokazuje juz.
Dzienks

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1