Mała czcionka webmaster tools

0

Witam serdecznie

Wie ktoś może jak rozwiązać problem podany w załączniku?

Główne błędy to mała czcionka na urządzeniach mobilnych
Elementy zbyt blisko siebie

3

Proponuję powiększyć czcionkę

2
KamilAdam napisał(a):

Proponuję powiększyć czcionkę

I zwiększyć margin elementów.

0

Zauważyłem że na mobile produkty https://sklep.mactech.pl/listwa-zasilajaca-usb.html przy zjechaniu poniżej 360 szerokości button do daj do koszyka się wysuwa i robi się suwak. Pomoże ktoś jak ustawić to w css? :)
Dodatkowo zauważyłem że w kategoriach na mobile nie ma treści

2

W media poniżej 360px dodaj dla klasy **.product-quantity **

flex-direction: column;

Jeśli chcesz nadal zachować elementy w jednej linii, to
To zmniejsz margin-right dla .product-quantity .qty i font-weight oraz **padding ** dla .product-actions .add-to-cart

0
<style>
  .product-flags{
display: none;
  }
  



 @media only screen and (max-width: 1024px) {
.product-description p {
    font-size: 1.4375rem;
    line-height: 31px;
	
}

.product-images {
    display: none;
}
.product-quantity .qty {
    margin-right: 2.4rem !important;

}

.product-flags{
display: none;
}
.product-quantity{
flex-direction: column;
}

.product-quantity .add, .product-quantity .qty {
	margin-top:20px; !important;
}


}
  </style>

Wprowadziłem zmiany:
Test mobile produktów dalej wychodzi negatywny: https://search.google.com/test/mobile-friendly?id=tvS5XvOPy1o4djm0XLd6nA

Jak zwęrze teraz do ok 200 px to też się suwak pojawia. Jak zrobić aby się wcale nie pojawiał i zwęrzało do obojętniej jakiej szerokości.
Kategorie w sklepie przechodzą poprawnie test mobile.

  1. W kategoriach poniżej 767 treść nie poajawia się.
2
  1. Poniżej 200px to dzisiaj chyba żadne urządzenie nie ma.
    tak czy inaczej dodanie zapisów dla .product-actions .add-to-cart powinno załatwić sprawę. Możesz też paddingami i rozmiarem czcionki się pobawić
max-width: 100%;
white-space: initial;
height: auto;
  1. W css masz zapis:
@media (max-width: 767px){
    .hidden-sm-down {
        display: none!important;
    }
}

Kontener z opisem kategorii też posiada tę klasę. Skoro jest display: none to dlatego jest on ukrywany
class="block-category card card-block hidden-sm-down"

0

Cześć,

Pomógł by mi ktoś jak zmienić css aby ceny produktów były równo :) ( kategoriach )
https://sklep.mactech.pl

0
mactech2 napisał(a):

Cześć,

Pomógł by mi ktoś jak zmienić css aby ceny produktów były równo :) ( kategoriach )
https://sklep.mactech.pl

Równo z czym?

0

Równo czyli w jednej lini :) Teraz jak produkt ma większy nagłówek to cena jest delikatnie zapadła...
tu podobnie: https://stomatologa.pl

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1