Jak ustawić to na wiele obrazów?

0

Witam!
Chciałbym się zapytać, jak przerobić ten kod, aby działał na wiele obrazów.
Chodzi mi o kod podany tutaj: https://www.w3schools.com/howto/howto_css_modal_images.asp
Jestem początkujący w webmasteringu.
Kiedy wrzucam kod na stronę, działa jedynie na jeden obraz.

0

A może podaj TWÓJ kod, który nie działa, bo wiemy na czym się opierasz, ale nie wiemy, w jaki sposób go przerobiłeś, w związku z czym trudno pomóć

0

Ustaw im różne id, np id="my-id-1", id="my-id-2, etc.

Oczywiście najlepiej by było gdyby te id miały lepsze nazwy np id-mountain, id-bike, id-house, etc.

1

Wystarczy zamiast idka dać klase:

<img class="myImg" src="img_snow.jpg" alt="Snow" style="width:100%;max-width:300px">
<img class="myImg" src="img_other.jpg" alt="Other" style="width:100%;max-width:300px">

var images = document.getElementsByClassName("myImg");
for(let img of images) {
  img.onclick = function(){
     modal.style.display = "block";
     modalImg.src = this.src;
     captionText.innerHTML = this.alt;
  }
}
0

Jeśli chodzi o kod, tutaj jest.
Jak go odpowiednio przerobić?
https://pastebin.com/HaS87wsr

0
Forcowicz napisał(a):

Jeśli chodzi o kod, tutaj jest.
Jak go odpowiednio przerobić?
https://pastebin.com/HaS87wsr

No przecież dostałeś kod od @lookacode1

Nawet Ci wkleję:

<img class="myImg" src="img_snow.jpg" alt="Snow" style="width:100%;max-width:300px">
<img class="myImg" src="img_other.jpg" alt="Other" style="width:100%;max-width:300px">
const images = document.getElementsByClassName("myImg");
for (let image of images) {
    image.addEventListener("click", function() {
        modal.style.display = "block";
        modalImg.src = this.src;
        captionText.innerHTML = this.alt;
    }
}
0
TomRiddle napisał(a):
Forcowicz napisał(a):

Jeśli chodzi o kod, tutaj jest.
Jak go odpowiednio przerobić?
https://pastebin.com/HaS87wsr

No przecież dostałeś kod od @lookacode1

Nawet Ci wkleję:

<img class="myImg" src="img_snow.jpg" alt="Snow" style="width:100%;max-width:300px">
<img class="myImg" src="img_other.jpg" alt="Other" style="width:100%;max-width:300px">
const images = document.getElementsByClassName("myImg");
for (let image of images) {
    image.addEventListener("click", function() {
        modal.style.display = "block";
        modalImg.src = this.src;
        captionText.innerHTML = this.alt;
    }
}

Najpierw muszę przecież określić klasę, czy nie?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1