Usunięcie "Nie pamiętam hasła" i "powrót do" z strony login w Wordpress

0

Witam.

Chcę usunąć te dwa wpisy z strony logowania.
"Nie pamiętam hasła" i "powrót do"

Czyli

<a href="http://localhost/strona/wp-login.php?action=lostpassword">Nie pamiętasz hasła?</a>

<a href="http://localhost/strona/">← Powrót do.......</a>

Czy ktoś wie gdzie to jest generowane?

0

A czy w projekcie z WP przeszukałes go pod kątem ww. fraz?

0

Ja używam wtyczki Erident Custom Login and Dashboard.

Zrobiłem tak jak w 3 linku ale nic to nie dało. Dalej jest

Nie pamiętasz hasła?

← Powrót do

0

Zaktualizuj wtyczkę - od wersji 3.5.2 taka opcja powinna być dostępna z poziomu menu konfiguracji.

Źródło: https://wordpress.org/support/topic/disable-lost-password-and-return-to-the-website/

0

A tak z innej beczki, ale na temat WP. Nie pracuję na codzień z WP, ale powiedzcie mi - czy takie rzeczy faktycznie załatwia się pluginami? No i czy kiedykolwiek wordpress zamierza być w jakiś sposób przepisany? Ile razy zaglądam w kod - ciągle widzę jakieś potworki :)

0

Nie pracuję z WP na co dzień, aczkolwiek jakiś czas temu, przez pewien okres, miałem z nim styczność.
Biorąc pod uwagę to, że spora część "administratorów" stron postawionych na WP to osoby kompletnie nietechniczne, większość modyfikacji załatwiają z użyciem wtyczek. Podejście tragiczne, bo spora ich część nie jest aktualizowana, przez co strona szybko staje się celem ataków. Skutecznych ataków.

W ramach ciekawostki - na wordpress.com zrezygnowali jakiś czas temu z PHP/MySQL na rzecz JS (front-end i back-end).
https://developer.wordpress.com/calypso

0
axelbest napisał(a):

A tak z innej beczki, ale na temat WP. Nie pracuję na codzień z WP, ale powiedzcie mi - czy takie rzeczy faktycznie załatwia się pluginami? No i czy kiedykolwiek wordpress zamierza być w jakiś sposób przepisany? Ile razy zaglądam w kod - ciągle widzę jakieś potworki :)

kod i wp, dobre :)
ogólnie wp został opanowany przez januszy i dla januszy, wiadomo jak ktoś chce stronę np. z kontami dla klientów, czy pracowników to wybierze januszsoft co zrobi na wp za 3k z 50 wtyczkami niż za 10-20k firmę co zrobi od podstaw na php..

potem mamy wysyp tematów "poczebuje aby można było dołączać plik PDF potem dla odpowiedniego konta, potem ten plik zmienia się w motyla i odlatuje, proszę o konfigurację wtyczki"

ogólnie wp jest świetne jeśli w nim nie grzebiesz, ew. drobne zmiany w css (obecnie większość theme ma taką opcję) typu display: none, czy kilka dodatkowych filtrów zgodnie z wp codex, dodatkowo kilka popularnych wtyczek i styka, resztę apek-stron robiłbym na front-back, ale wiadomo inne koszta

0
wisensane napisał(a):

Zaktualizuj wtyczkę - od wersji 3.5.2 taka opcja powinna być dostępna z poziomu menu konfiguracji.

Źródło: https://wordpress.org/support/topic/disable-lost-password-and-return-to-the-website/

Rzeczywiście jest możliwość wyłączenia tego z poziomu tej wtyczki Erident Custom Login and Dashboard.

Dzięki.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1