HTML + AngularJS

0

Witam
Mam pewien problem którego nie mogę przeskoczyć. Mam aplikację napisaną przy użyciu springa. Teraz zająłem się frontem do czego używam Angulara 1.
Gdy od komentuje i za komentuje aaa.js skrypt działa poprawnie tzn wyświetla Hello bbb natomiast gdy zostawię tak jak jest wyświetla Hello {{imie}}. Dodam że w skrypcie jest dokładnie to samo co jest za komentowane a pliki znajdują się w tym samym katalogu.

<!DOCTYPE html>
<html ng-app="leaveManagement" xmlns:th="http://www.thymeleaf.org">
    <head>
        <meta charset="UTF-8"/>
        <title>Leave Management</title>
        <link rel="stylesheet" href="https://maxcdn.bootstrapcdn.com/bootstrap/3.3.7/css/bootstrap.min.css" integrity="sha384-BVYiiSIFeK1dGmJRAkycuHAHRg32OmUcww7on3RYdg4Va+PmSTsz/K68vbdEjh4u" crossorigin="anonymous"/>
        <script src="https://code.jquery.com/jquery-3.1.1.min.js" integrity="sha256-hVVnYaiADRTO2PzUGmuLJr8BLUSjGIZsDYGmIJLv2b8=" crossorigin="anonymous"></script>
        <script src="https://maxcdn.bootstrapcdn.com/bootstrap/3.3.7/js/bootstrap.min.js" integrity="sha384-Tc5IQib027qvyjSMfHjOMaLkfuWVxZxUPnCJA7l2mCWNIpG9mGCD8wGNIcPD7Txa" crossorigin="anonymous"></script>
        <script src="https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/angularjs/1.5.7/angular.min.js"></script>
        <script src="https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/angularjs/1.5.7/angular-route.min.js"></script>
        <!--<script>-->
            <!--angular.module('leaveManagement', []).controller('test', function ($scope) {-->
                <!--$scope.imie = 'bbb';-->
            <!--});-->
        <!--</script>-->
        <script type="text/javascript" src="aaa.js"></script>

    </head>
    <body>
        <div ng-controller="test">

            <p>Input something in the input box:</p>
            <p>Name : <input type="text" ng-model="name" placeholder="Enter name here"/></p>
            <h1>Hello {{imie}}</h1>

        </div>

    </body>
</html>
0

No cóż... "u mnie działa".

Przejrzyj narzędzia deweloperskie - konsolę, zakładkę "sieć", żeby zobaczyć co się faktycznie władowało.

0

a skrypty to wrzuć na koniec body ;)

0
dzek69 napisał(a):

No cóż... "u mnie działa".

Przejrzyj narzędzia deweloperskie - konsolę, zakładkę "sieć", żeby zobaczyć co się faktycznie władowało.

Próbowałem już przez eclipsa, intelij i konsolowo przez mavena i cały czas to samo

dodam jeszcze że wyrażenia typu {{10+10}} też nie działają. zamaist 20 wyświetla {{10+10}} mimo że jak odpale samą stronę html to wyświetla dobrze

0

ja nie mówię o IDE tylko narzędziach przeglądarki.

0
dzek69 napisał(a):

ja nie mówię o IDE tylko narzędziach przeglądarki.

user image

0

No to masz jak na dłoni. serwer, nie wiem jaki (być może ten zintegrowany z IDE ?) wysyła złe oznaczenia mime type dla plików js i przez to przeglądarka ich nie ładuje.

użyj sensownego serwera www.

jeżeli masz node i npm to polecam globalnie zainstalować prosty statyczny serwer: npm install -g http-server, potem tylko wchodzisz do folderu, który ma być document rootem i wpisujesz http-server.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1