Projekt podzial folderow oraz plikow

0

Czesc,

Czy robiac projekt webowy gdzie jest mozliwosc logowania , rejestrowania uzytkownikow oraz strona na ktorej dodawane sa filmy instruktazowe ( czegos tam ) jest jakis spojny system dzielenia folderow i plikow.

Czy mozna na ktorejs ze stron uzywac jQuery a na innej podstronie JS . Czy wprowadza do zamet w projekt ? Zalozmy strona gdize bedzie zakladane konto bedzie korzystac z node.js i angulara natomiast strona glowna wystarczy tylko czysty HTML,CSS i ewentualnie JS. Jak podzielic taki projekt ? Co z baza danych mongoDB i plikami ?

0

eeee panie ale wiesz że jak robi się stronę opartą o angulara to całość jest angularowa? Po to właśnie jest angular, że cały front na nim budujesz.

0

a jak to jest z jade czy ejs w template jak uzywam expressa ? Czy musze wszystko kodowac w JADE ?

0

@trOnk12 Ale Jade to chyba template do html a nie framework. Jeśli tworzymy jakiś projekt to chyba logiczne jest że dany cały frament projektu powinien być w tej samej technologi. Tak na zwyczajną logikę. Jeśli robisz architekturę która jest rozproszona w pewien sposób to możesz pewne fragmenty wykonać w innych technologiach. Na przykład jeśli chcesz aby Twoja strona miała kontakt z jakimś serwerem udostępniającym jakieś dane poprzez udostępnione API.

Po co robić każdą podstronę na naszej stronie w innym template czy w innej technologi? To tak jak z związkiem decydujesz się na jedną osobę na początku jest to w dużym stopniu przypadek, zauroczenie gdy zdobywasz doświadczenie wiesz co jest dla Ciebie ważne a co mniej i na tej podstawie i oczywiście swoich uczuć wybierasz partnera, a nie latasz z kwiatka na kwiatek tak? Tak samo tutaj to doświadczenia sprawia że podejmujesz decyzje że tu i tu lepiej zastosować to i to ale bierzesz to z całym dorobkiem inwentarza.

0
trOnk12 napisał(a):

a jak to jest z jade czy ejs w template jak uzywam expressa ? Czy musze wszystko kodowac w JADE ?

Nie, możesz także serwować statiki. Renderujesz to co potrzeba, a jak nie potrzeba to wysyłasz statyczny html.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1