Usuwanie folderów i zawartych w nich plików

0

Witam,
Od dłuższego czasu się zastanawiam jak napisać skrypt w c++ który bedzie usuwał folder z plikami w środku. Zazwyczaj jak próbowałem to usuwał się tylko folder lub tylko plik. Mam z tym problem gdyż sam próbuje stworzyć własnego cleanera dysku - z przystosowaniem do mojego komputera i programów, które codziennie tworzą sporo tempów.

 Proszę was o podanie przykładu z zastosowaniem komendy, tak abym pózniej mógłbym sobie poradzić ; )

Pozdrawiam
Z góry THX

0

C++ nie jest językiem skryptowym.

Nie napisałeś o jaki system operacyjny Ci chodzi. W unices masz:

man 3 opendir
man 3 readdir
man 2 unlink

W pozostałych systemach nie pomogę, ale zapewne Wujek Google Ci odpowie. Wyrazu, którego Ci brakuje to "recursive".

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0