Jak wyłączyć możliwość kliknięcia w cokolwiek z wyjątkiem x elementów na stronie??

0

Chciałbym, żeby użytkownik miał możliwość kliknięcia tylko w wyznaczone przeze mnie rzeczy. Np. na stronie 4programmers.net jedyną rzeczą, którą mogę zrobić byłoby kliknięcie w zaloguj i logo 4programmers w lewym górnym rogu, reszta by była traktowana po prostu jak obrazek. Na następnej stronie chciałbym zdefiniować inne dozwolone elementy. Czy jest coś takiego możliwe?? Oczywiście chciałbym to dodać do swojego skryptu, po zakoczeniu ktorego użytkownik ma miec mozliwosc korzystać ze strony w pełni funkcjonalnej.

1
pointer-events: none;
2

Możesz połączyć to z postem wyżej (rozwiązanie w CSS, słabo wspierane, ale w razie co zadziała bez JS)

$('*:not(.dozwolone_elementy)').click(function() { return false; });

Możliwe, że w rozwiązaniu JS czasem inne zdarzenia click wyprzedzą tą blokadę, więc warto zrobić wcześniej jeszcze $(...).unbind('click').(...) - tylko potem będziesz to musiał poprzypinać z powrotem

0
onStart: function(tour) {
              $("body").css({ 
                "pointer-events": "none"
              });
              $("div[id*=\"step\"]>*").css({
                "pointer-events": "auto"
              });
            },

Co ja robie nie tak?
Pierwszy $ blokuje wszystko ale drugi nie moze sie chyba przebic przez ta blokade??

Jakbym mógł poprosić o przetłumaczenie tego co napisałes dla zółtodzioba

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1