Pogoda w formacie JSON

0

Czesc, wpadlem na pomysl, zeby napisac aplikacje ktora bedzie pobierala dane w formacie json-a i wyswietlala informacje o pogodzie. Nie bedzie to jaks bardzo rozbudowana aplikacja, tak naprawde potrzebuje tylko kilku miast, a informacje jaka maja byc wyswietlane, to dzien, temperatura, opis i zalezy mi rowniez na tym, zeby bylo zdjecie (np. slonce itp.) Jak na razie sam sobie napisalem jsona, ale to nie ma sensu bo ja przeciez nie bede caly czas tego aktualizowal. Dzieki z gory za pomoc.

0

Fajnie, ale nie napisałeś czego oczekujesz i za jaką pomoc z góry dziękujesz :)

Czytaj posty przed publikacją.

A zakładam, że chodzi Ci o jakieś API pogodowe, więc Googluj: weather api json

0

Tak o to mi chodzilo. :p wygooglowalem, tylko po prostu kazde wydaje mi sie zagmatwane, przez co nie wiem ktore wybrac, widzialem tez yahoo weather json, ale nie bardzo wiem jak sie w tym polapac.

1

I kolejny leń, któremu nie chce się przeczytać kilku stron i chce gotowego :/

  1. Wklejasz hasło co podałem w Google
  2. Klikasz pierwszy link -> http://openweathermap.org/api
  3. Na dole jest spis treści dokumentacji, Ciebie interesuje "Current weather data", a konkretniej "How to get (JSON, XML, HTML)", a konkretniej "Call for one location", więc klikasz w ten właśnie link.
  4. A na tej podstronie masz już przykładowe linki do zwrotu JSON

Nawet rejestracji nie ma, wszystko od ręki.

MINIMUM CHĘCI i wkładu własnego, dlaczego coraz więcej oczekujecie, że się zrobi za Was?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1