Bootstrap - nawigacja affix

0

Witam,

Mam problem bo już od paru godzin borykam się z nawigacją na mojej stronie. Otóż chciałbym aby element #sidebar, że tak powiem wystartował z miejsca, czyli affix.. Próbowałem już na paru poradnikach/przykładach i nic...

Bazując bodajże na tym (http://www.bootply.com/73864) doprowadziłem do czegoś takiego:
Strona: xxx

Zdaje się, że powinno działać, ale nie widać, żadnej reakcji na js, ponieważ do css nawet nie dodają się atrybuty affix, czy też affix-top
(Sama nawigacja poprawnie się "rozkłada" po najechaniu scrollem na dany fragment.)

Proszę o szybką pomoc!.

Pozdrawiam

1

Masz aktualną bibliotekę podpiętą?

2

nie wglebialem sie ale na pocztaek rzuca sie blad w inicjalizacji affixa

$('#sidebar').affix({
          offset: {
            top: $('header').height() /// <= nie masz tagu header, za to masz span z klasa header, wiec odwolanie do tego span robisz przez kropke : $('.header').height()
          }
      }); 
0
szalonyfacet napisał(a):

nie wglebialem sie ale na pocztaek rzuca sie blad w inicjalizacji affixa

$('#sidebar').affix({
          offset: {
            top: $('header').height() /// <= nie masz tagu header, za to masz span z klasa header, wiec odwolanie do tego span robisz przez kropke : $('.header').height()
          }
      }); 

Owszem, próbowałem raz na klasę, raz na tag, i w końcu zapomniałem dopisać... Jednak nadal nie działa :(

  • Zaktualizowałem BS do 3.3.2 (z 3.3.1) & jquery, jednak nadal bez rezultatu.

Link: xxx

1

Niemcy mieli racje z tym ORDNUNG MUSS SEIN...

masz bajzel w kodzie i przez to nie widzisz, ze bindowanie affixa nie jest w klamarach document.ready

      $(function () {
        $(".first_p").typed({
            strings: ["xxx"],
            typeSpeed: 0
        });

        $(".header").typed({
            strings: ["^800scroll down please"],
            typeSpeed: 70,
            showCursor: true,
        });
    });

    $('body').scrollspy({
        target: '.bs-docs-sidebar',
        offset: 40
    });

    $('#sidebar').affix({
        offset: {
            top: $('header').height()
        }
    });
    

jak zadbasz o wciecia i normalne IDE, a nie bedziesz kdoowal lodowka to unikniesz takich bledow ;)

ROZWIAZANIE: przenies tego affixa do funkcji anonimowej :)

0

Ahh... koduje co prawda w Eclipse, ale co z tego jak moja wiedza z JS....... no własnie ;p Dzięki wielkie!

0

@rmitula ściągnij sobie NetBeans'a albo Dreamweavera:)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1