Jak pobrać treść strony w js?

0

Jak w JS pobrać treść dowolnej strony (cały dokument HTML) i wyciągnąć z niej tylko tą część która mnie interesuje? To co mnie interesuje to jest część kodu która zawarta jest między

str1='<a rel="nofollow" href="http://kultura.onet.pl/" data-alternate-url="http://www.onet.pl/#lista-kultura">'

a

str2='</a>'

Przykładowy fragment kodu ze strony onet.pl:

<li data-path="kultura">
            
                <a rel="nofollow" href="http://kultura.onet.pl/" data-alternate-url="http://www.onet.pl/#lista-kultura">Kultura</a>
            
</li>
0

Ja bym to napisał w PHP to służy do tego funkcja

file_get_contents();

Tej funkcji możesz użyć tak


$file = file_get_contents('http://www.wp.pl/');
$i // od którego elemetu strony ma pobierać
$i2 = 100; //$i2 do jakiego elementu srony ma pobierać
  for ($i=0;$i < $i2;$i++) {
  print $file[$i] . " ";

  }
0

Chodzilo mi wlasnie o to zeby to zrobic po stronie klienta, czyli w javascript.

0

Jestem na 75% przekonany, że w javascripcie tego nie zrobisz.

A czemu w javascripcie chcesz to zrobić.

0

Nie da rady. Robienie czegoś takiego byłoby naruszeniem bezpieczeństwa (ponieważ np. zdecydowałbym się pobrać stronę Twojego banku, do którego byłbyś zalogowany). Po stronie serwera jest to wykonalne, bo tam nie masz ciastek usera i innnych rzeczy, które trzyma on lokalnie.

Podpowiedz co chcesz zrobić, może wymyślimy coś lepszego.

0

Podpowiedz co chcesz zrobić, może wymyślimy coś lepszego.

Chcę pobierać nagłówki artykułów wraz z linkami do stron z tymi artykułami i wyświetlać je na swojej stronie.
Na przykład jest taka strona:
http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/archiwum/fakty-i-opinie/
Chciałbym z niej pobrać tytuły i zrobić listę tych tytułów jako linki do stron na których znajduje się treść danego artykułu.

0

skorzystaj z ich RSS -> http://rss.trojmiasto.pl/rss,1.xml

0

akurat podałem zły przykład strony, może lepszy będzie ten przykład (nie udostępniają RSS-a) http://www.infopres.pl/index.php?gmina=6

0

Pobierz to sobie po stronie serwera, bo po stronie klienta nie przejdzie (jeszcze jakbyś mógł modyfikować kod strony, z której pobierasz to byś mógł na takie rzeczy zezwolić, ale jeżeli chcesz tylko podkradać to nic z tego w javascripcie)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1