Szerokość zdjęcia a div = takie same, ale jest nadal odstęp

0

Witam, mam problem z obrazkami na stronie głównej, ponieważ zrobiłem sobie kontener w którym są obrazki i zmieniają się one co kilka sekund, ale problem jest taki, że kontener ma 1100px szerokości, ustawienie dla img też 1100px szerokości i same zdjęcia mają także 1100px szerokości, ale nadal, najlepiej to widać na pierwszym obrazku, że przy Crysis3, widać już białe tło po prawej stronie, przy prawej ściance, no i nie mogę tego zmienić, aby szerokość pasowała, bo to jest background-color: #fff; bo jak zmienię na #000 to prawa ścianka, ten pasek staje się czarny, tak jakby zdjęcie było za małe, mimo, że wszystko ma taką samą szerokość... Wie ktoś jak temu zaradzić?

Tutaj link do strony: http://testowastronka.xaa.pl/

No i jeszcze jedno takie pytanko, zrobiłem sobie JS zmianę DOM tam gdzie jest ten przycisk do włączenia po prawej stronie obok logowania, po najechaniu myszką, powinien zrobić się zielony, no i robi się zielony, na każdej przeglądarce poza IE10 no i pewnie każdym innym IE... Czy JS nie działa tak samo w każdej przeglądarce?

0

Może pozbądź się jednopikselowego białego paska Z OBRAZKÓW, a potem szukaj problemów w CSSach? ;)

Drugie: JS powinien działać tak samo, ale nie działa (patrz ACID test, szczególnie na starych IE). Twój problem zapewne (zajrzę może potem) i tak nie dotyczy JS tylko CSS, który ten JS nadpisuje.
Edit: Sprawdziłem to. Na Operze też nie działa, nie wiem co spieprzyłeś, ale po cholerę imitujesz css-owe :hover w JS, skoro to istnieje w CSS?

0

na Firefoxie też nie działa. W konsoli leci: "turnonicon/turnicon is not defined".

0
dzek69 napisał(a):

Może pozbądź się jednopikselowego białego paska Z OBRAZKÓW, a potem szukaj problemów w CSSach? ;)

Drugie: JS powinien działać tak samo, ale nie działa (patrz ACID test, szczególnie na starych IE). Twój problem zapewne (zajrzę może potem) i tak nie dotyczy JS tylko CSS, który ten JS nadpisuje.
Edit: Sprawdziłem to. Na Operze też nie działa, nie wiem co spieprzyłeś, ale po cholerę imitujesz css-owe :hover w JS, skoro to istnieje w CSS?

No bo jak robię

#user_menu input[type="submit"]:hover
{
	margin-right: 25px;
	background:url(images/turn-on-icon.png);
	height: 32px;
	width: 31px;
}

to w ogóle nie działa wtedy, a mam to wpisane w CSS i nie działa. Wiem już czemu z JS nie działało... Nie dopisałem kodu z innej strony, bo nie wrzuciłem tego jeszcze w osobny plik i nie podpiąłem, wybaczcie za to :) Teraz działa na każdej przeglądarce, widocznie sprawdzałem na innych stronach gdzie kodu nie było, dlatego nie czytało. No i z obrazkiem też dzięki... Jest przeźroczysty pasek jak sprawdziłem w PS.

Dziękuję za pomoc!

ps.

Swr napisał(a):

Nie, nie działało na każdej, bo mam IE, Moz, Operę, Safari i Chrome.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1