interfejs strony www

0

Witam.
Pytanie tak jak w tytule chodzi dokładnie o to aby zaprogramować interfejs do strony www. A ponieważ jestem nowy w tym temacie to nie bardzo wiem jak się za to zabrać będę wdzięczy za wszelką pomoc.

0

Naucz się HTML, CSS i ewentualnie JavaScript i PHP to pogadamy.

0

już to umiem tylko pytam się jak to ma mniej więcej wyglądać

1

To chyba świadczy o tym, że tylko wydaje Ci się, że to wszystko umiesz.

0

A, sory, no to napisz sobie strukturę w html5 jak ma co wyglądać, zastanów się czy chcesz jakieś reklamy, potem pobaw się szczegółami w css, następnie przetestuj wygląd strony na różnych przeglądarkach, staraj się jak na razie nie korzystać z dóbr css3 jak zaokrąglone rogi i gradienty, bo każda przeglądarka "pokazuje" je inaczej, z html5 też jest jeszcze problem :)

0

ok dzięki za pomoc

0

A swoją drogą zgadzam się z @Inquis1t0r, jeśli byś dobrze znał te języki to byś tak głupio nie pytał. Ja miałem kiedyś swoją stronę i wiem że pisanie interfejsu zajmuje dużo czasu, a można by się było bardziej skupić na zabezpieczaniu strony itp. Jak nie umiesz pisać interfejsów to użyj gotowego szablonu i go edytuj.

0
adam vip napisał(a):

minus za odradzanie css3 i html5 - wszyscy wielcy gracze korzystają w miarę możliwości z tych technologii, bo są cholernie wygodne, a Ty odradzasz dla gównianego procentu jakim są użytkownicy IE8, bo w całej reszcie te rzeczy śmigają bez problemu. - dzek69
Źle się wyraziłem, sam korzystam z html5 ale chodziło mi żeby zamiast article itp. używał na razie divów to bezpieczniejsze, ale i tak to już nie ma znaczenia, chyba że IE, ale kto z tego korzysta :) A z css3 miałem ostatnio problem na najnowszej operze (chyba 10.05) nie działały gradienty, a na innych przeglądarkach każdy wyglądał inaczej :) Ale to wszystko tak szybko idzie do przodu że i tak niedługo to nie będzie mieć znaczenia.

0

omfg, myślałem, że mówisz o czymś bardziej zaawansowanym, a nie elemencie <article>, który zadziała nawet w IE6. ABSOLUTNIE nie ma powodu do rezygnacji z doctype czy budujących semantykę tagów HTML5, KAŻDA przeglądarka to ogarnie (IE potrzebje do tego dołączenia skryptu).
Co do gradientów - użyj generatora generującego kod na podstawie wybranego gradientu poprzez GUI - wszystko będzie tak samo.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1