modyfikacja linku yt - jak?

0

wiecie może jak zmodyfikować ten link, żeby pokazywał mi na
jednej stronie wszystkie filmy danego użytkownika?

...

Chciałem pobrać to na dysk a do tego potrzebuje, żeby wszystkie filmy
wyświetliły mi się w jednym oknie i żebym mógł skopiować linki

0

Raczej nie ma takiej opcji. Użyj jakiegoś Firebuga/innego narzędzia do podglądu co się wysyła w momencie jak klikasz "pokaż więcej", wyłap jaki schemat jest kolejnych zapytań, a potem powtarzaj je w swoim kodzie. Myślę też, że gotowców (do php na pewno) nie powinno w google zabraknąć

0
dzek69 napisał(a):

Raczej nie ma takiej opcji. Użyj jakiegoś Firebuga/innego narzędzia do podglądu co się wysyła w momencie jak klikasz "pokaż więcej", wyłap jaki schemat jest kolejnych zapytań, a potem powtarzaj je w swoim kodzie. Myślę też, że gotowców (do php na pewno) nie powinno w google zabraknąć

coś takiego jest

<button onclick=";return false;" type="button" class="yt-uix-load-more load-more-button yt-uix-button yt-uix-button-default" data-uix-load-more-target-id="channels-browse-content-list" data-uix-load-more-href="/channel_ajax?action_load_more_videos=1&amp;paging=2&amp;channel_id=UCPJlNd7CB05QVyI39M1UQJg&amp;view=0&amp;query=all&amp;sort=dd&amp;flow=list" role="button">Pokaż więcej </button>

0

Zakładając, że dział Webmastering nie jest przypadkowy i chcesz zrobić rozwiązanie uniwersalne (a nie tylko raz ściągnąć jakieś filmiki), to pierwsze co powinieneś sprawdzić to API jakie Google dostarcza dla YouTube: https://developers.google.com/youtube/getting_started
Tam raczej powinno być coś co pozwala na poruszanie się po bazie danych z filmami i pobranie pełnej listy filmów dla danego użytkownika.

0
MarekR22 napisał(a):

Zakładając, że dział Webmastering nie jest przypadkowy i chcesz zrobić rozwiązanie uniwersalne (a nie tylko raz ściągnąć jakieś filmiki), to pierwsze co powinieneś sprawdzić to API jakie Google dostarcza dla YouTube: https://developers.google.com/youtube/getting_started
Tam raczej powinno być coś co pozwala na poruszanie się po bazie danych z filmami i pobranie pełnej listy filmów dla danego użytkownika.

powiem tak, obecnie chodzi mi tylko o liste filmów tego użytkownika, żeby skopiować ją do JDownloadera i nie klikać na każdy film po kolei, bo jest ich 1100,

ogólnie to nie jestem za bardzo ogarnięty w tlemacie ;)

0

w takim razie wyklinaj "więcej", aż pokaże ci się wszystko, następnie weź źródło strony skopiuj do pliku, potem poleć grep + sed na pliku i gotowe:

grep -E '<a rel="nofollow" href="/watch\?v=\w+"' nazwaPliku.html

jak ma wyglądać sed może ktoś inny ci pokaże.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1