zaladowanie kodu po kliknieciu

0

witam Was ,

problem mam nastepujacy :

klikam odnosnik w menu, - w tym momencie chcialbym zaladowac jekiegos gifa, albo wyswietlic tekst w stylu "strona jest w trakcie ladowania, prosze czekac" - chodzi o to ze strona w calosci jest w php i obsluguje linuxowa konsole, w przypadku wywolania strony, wynik jest zwracany po ok 10 sekundach, chcialbym zeby user w tym czasie widzial animacje, albo informacje o tym ze cos sie dzieje, zamiast czekac i zastanawiac sie czy dziala, po prostu by widzial info ze trwa przetwarzanie danych, prosze czekac.

jak to zrobic ? nie mam bladego pojecia o js.

pozdrawiam

1

skoro nie masz pojęcia o js to zakładam, że po prostu strona się przeładowuje przy każdym kliknięciu?

zrób sobie warstewkę z tym gifem, ułóż w odpowiednim miejscu itd, oraz nadaj display:none; oraz atrybut id="loadergif". na przycisku submita dodaj atrybuj onclick=loadergif();
i w js:

function loadergif() {
  document.getElementById('loadergif').style.display='block';
}
0
dzek69 napisał(a)

skoro nie masz pojęcia o js to zakładam, że po prostu strona się przeładowuje przy każdym kliknięciu?

zrób sobie warstewkę z tym gifem, ułóż w odpowiednim miejscu itd, oraz nadaj display:none; oraz atrybut id="loadergif". na przycisku submita dodaj atrybuj onclick=loadergif();
i w js:

function loadergif() {
  document.getElementById('loadergif').style.display='block';
}

+1
Dzięki wielkie, działa cudownie :)
pozdrawiam
:)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1