umieszczenie <embed> z lokalnym źródłem.

Odpowiedz Nowy wątek
2011-07-12 18:04
0

Witam, chcę wrzucić na serwer friko.pl prostą stronkę, która by zawierała kod:

<head></head><body><object id="MediaPlayer1"
    classid="CLSID:22D6F312-B0F6-11D0-94AB-0080C74C7E95"
    CODEBASE="http://activex.microsoft.com/activex/controls/mplayer/en/nsmp2inf.cab#Version=6,0,02,902"
    STANDBY="Loading Microsoft® WindowsŽ Media Player components..." 
    type="application/x-oleobject">
<param name="FileName" VALUE="\\speed2\D\Pulpit\new8.avi" />
<param name="animationatStart" VALUE="true" />
<param name="transparentatStart" VALUE="true" />
<param name="showControls" VALUE="true" />
<param name="Volume" VALUE="0" />
<embed type="application/x-mplayer2" 
    pluginspage="http://www.microsoft.com/Windows/MediaPlayer/"
    src="\\192.168.1.2\D\Pulpit\new8.avi"
    name="MediaPlayer1">
</embed>
</object>
</body> 

jednak problem w tym, że nawet podczas próby uruchomienia pliku html z tym kodem z dysku, nie serwera friko, nie ukazuje się nic. A gdy jako src podam samo new8.avi to odtwarza się jak należy. Jak mam napisać kod, by strona w internecie zawierała wideo z mojego dysku? Ew. jak mogę łatwo ustawić tą stronkę, żeby pozostała na dysku, a przy wpisaniu na innym komputerze nazwy lub adresu ip mojego komputera od razu uruchamiał się plik html z tym kodem?

edytowany 1x, ostatnio: Adam Boduch, 2011-07-13 11:38

Pozostało 580 znaków

2011-07-12 18:28
0

EDIT: po wrzuceniu na serwer friko.pl w internet explorerze ten kod dział dobrze, ale w mozilli już nie...

Pozostało 580 znaków

2011-07-12 20:36
0

192.168.0.1 to ip wewnętrzne - nie będzie widoczne na zewnątrz - czyli w internecie. Poza tym, twój komputer musiałby być cały czas włączony - właśnie po to, kupujemy przecież serwery, żeby na nie wrzucać pliki. Reasumując, wrzuć wideo na serwer, podaj odpowiednie ścieżki, bo bez kompa włączonego 24h na 24h to nici z tej zabawy.

Pozostało 580 znaków

2011-07-12 22:19
0

i tak komputer chodzi długo, często się coś ściąga. A wrzucenie na serw nie wchodzi w grę, bo mam tak wolne łączę, że 30 mb uploaduje przez jakieś hmm... 15 minut.

edytowany 2x, ostatnio: jackeneczek, 2011-07-12 22:28

Pozostało 580 znaków

2011-07-13 12:49
slashu
0

skoro masz wolne lacze to jak sobie wyobrazasz sytuacje gdy np. 5 osob chce obejrzec film ? Albo jak wylaczysz kompa - co wtedy ? Da sie postawic serwer na wlasnym kompie, domena przez no-ip czy cos takiego, ale wydaje sie to bez sensu. Uwazam ze temat jaknajbardziej do zamkniecia.

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0