require_once pliku z zewnetrznego serwera

0

Witam,

W jaki sposób mam załadować plik z zewnętrznego serwera. Otrzymuje błąd po require_once:

Warning: main(http://openhost.pl/ipbwi/ipbwi.inc.php) [function.main]: failed to open stream: Connection refused in /var/www/sites/yoyo.pl/i/p/ipbtest1/examples/info.php on line 17

0

Nie mozesz uzyc require_once do pobrania pliku z zew. serwera.

W tym celu mozesz uzyc funkcji fopen() oraz file_get_contents() (to drugie latwiejsze).

0
Adam Boduch napisał(a)

Nie mozesz uzyc require_once do pobrania pliku z zew. serwera.
W tym celu mozesz uzyc funkcji fopen() oraz file_get_contents() (to drugie latwiejsze).

Dlaczego? Mogę, o ile w php.ini mam allow_url_include na "on" (w PHP 5.3, dawniej wystarczało chyba allow_url_fopen o ile pamiętam). Błąd autora pytania, "Connection refused", oznacza, że zewnętrzny serwer odmawia połączenia. Błąd leży zatem po stronie serwera z którego się includuje.

Jeden szczegół co do includowania plików .php z zewnętrznego serwera - są to pliki zwracane w takiej postaci, jakby zwrócił to serwer dla przeglądarki internetowej, czyli zazwyczaj są to już pliki wynikowe, niezawierające kodu PHP jako takiego.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1