[JS] Cross-site problem

0

Witam,

Mam taki problem, który nie wiem, czy w ogóle da się rozwiązać.

Na stronie mam

Strona odpalana jest np. na http://www.mojserwer.pl

Potrzebuję ściągnąć tekst z jakiegoś DIV-a lub całą sekcję BODY z wnętrza tego IFRAME-a. Czy ktoś ma jakiś pomysł?
Wiem, że coś takiego to czysty cross-site, ale potrzebuję pomysłu na rozwiązanie takiego problemu, bo część danych trzymam na serwerze lokalnym...

Z góry dzięki za odpowiedzi.
Pozdrawiam

0

Bogu dzięki tego nie da się zrobić. Możesz tylko pobrać stronę za pomocą jakiegos j. programowania na serwerze, np java, php

0

Nie masz z poziomu DOM dostępu do tego co znajduje się jako content iframe'a i nijak się do tego z JavaScriptu nie odwołasz. Najprostsze i najpopularniejsze rozwiązanie to cURL po stronie serwera, o ile ci taka opcja odpowiada oczywiście. Prosty przykład w PHP:

$curl = curl_init();
curl_setopt($curl, CURLOPT_URL, "http://www.google.pl/");
curl_setopt($curl, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1);
$strona = curl_exec($curl);
curl_close($curl);
0
Demonical Monk napisał(a)

Nie masz z poziomu DOM dostępu do tego co znajduje się jako content iframe'a i nijak się do tego z JavaScriptu nie odwołasz. Najprostsze i najpopularniejsze rozwiązanie to cURL po stronie serwera, o ile ci taka opcja odpowiada oczywiście. Prosty przykład w PHP:

$curl = curl_init();
curl_setopt($curl, CURLOPT_URL, "http://www.google.pl/");
curl_setopt($curl, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1);
$strona = curl_exec($curl);
curl_close($curl);

Problem w tym, że cURL nie wywoła localhosta :/ (chyba, że się mylę?)

0

W Firefoksie w ustawieniach NoScript'a dodaj swoją domenę w "Wyjątki zabezpieczeń Anty-XSS".

0
sandman85 napisał(a)

Problem w tym, że cURL nie wywoła localhosta :/ (chyba, że się mylę?)

No serwer się nie odwoła do twojego komputera, jak nie dostanie IP wskazującego na niego i/lub nie będzie mógł tego IP osiągnąć. Tylko po cholerę ci do localhosta, skoro inni i tak nie będą tego widzieli?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1