[JS] płynne przejście między zdjęciami

0

Witam. Na stronie którą wykonywałem zastosowałem skrypt do płynnego przejścia między zdjęciami

w <head>

<script type="text/javascript" src="js/jquery-1.2.6.pack.js"></script> <script type="text/javascript" src="js/jquery.cycle.all.pack.js"></script>
images_01.jpg images_02.jpg images_03.jpg
<script type="text/javascript"> $('#zmiana').cycle('fade'); </script>

Problem jest jednak taki, że gdy ktoś ma wyłączony javascript to stronka się rozjeżdża, co akurat jest do przewidzenia w tej sytuacji.
Zna może ktoś jakiś inny skrypt o podobnym działaniu, który nie rozwalałby stronki przy wyłączonym javascripcie?

0

Zrobienie animacji (np GIF), ktora udaje przenikanie sie tych kolejnych zdjec i pokazanie jej na stronie ?

0

Ewentualnie jeszcze:
Dodaj styl w HTMLu

<div id="zmiana" style="display: none"> ... </div>

a w JSie:

$("#zmiana").css('display', 'block').cycle();
0
guest123 napisał(a)

Ewentualnie jeszcze:
Dodaj styl w HTMLu

<div id="zmiana" style="display: none"> ... </div>

a w JSie:

$("#zmiana").css('display', 'block').cycle();

niestety znika wszystko i text podchodzi na maxa do góry a to nie jest pożądane... może idzie jakoś tak zrobić aby tekst, który jest pod tym foto zostawał w miejscu a tworzył się tylko blok przerwy w miejscu gdzie była animacja, lub pozostawała tylko pierwsza fotka?

[losowa nazwa] napisał(a)

Zrobienie animacji (np GIF), która udaje przenikanie się tych kolejnych zdjęć i pokazanie jej na stronie ?

niestety te 3 zdjęcia to przykład, obecnie tych zdjęć jest tam 7, i co jakiś czas się zmieniają fotki (dochodzą nowe itp)

0

ma ktos jakis pomysl jak to rozwiazac? bo juz probowalem roznych skryptow i mi sie rozjezdza strona :/

myslalem nad czyms takim. zeby zrobic dwa div'y nachodzace na siebie, i ten gorny bylby ladowany w js i po prostu by sie nie wczytywal jak by nie bylo obslugi js... ale czy to jest mozliwe do zrobienia?

0

TEORETYCZNIE można by spróbować. Przy pomocy warstw (dodanie z-index elementom w css) + przezroczystość (znacznik opacity + filter:aplha) dało by sie chyba zrobic wmiarę płynne przechodzenie obrazów miedzy sobą. Próbuj ;p

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1