plik flash w "okienku"

0

Mam taki kod: #
win = new Window('window_id', {title: "Sample", top:100, left:350})

win.getContent().innerHTML = "

Hello world !!

";</p>

win.setDestroyOnClose();

win.showCenter();


Można go podejrzeć na tej stronie http://ajaxian.com/archives/prototype-window-class . jak widać generuje on okienko. Moje pytanie jest czy zamiast tekstu hello world można zaimportować plik flash?
0
win.getContent().innerHTML = "XXX";

W miejscu XXX wstawiasz embed Flash.

0
win = new Window('window_id', {title: "Sample", top:100, left:350})
win.getContent().innerHTML = '<font color="red"><div style="padding:10px"><object width="425" height="350"><param name="movie" value="mainengine/exposail.swf' + video_id + '"></param><embed src="mainengine/exposail.swf' + video_id + '" type="application/x-shockwave-flash" width="425" height="350"></embed></object></div></font>';
win.setDestroyOnClose();
win.showCenter();

Niestety nie działa. Czy prawidłowe jest że przez *.swf ładuje sie z wykorzystaniem .innerHTML ?

0

Spróbuj bez tych zmiennych. Po prostu jakiś plain-example.

0

zamieniłem na coś takiego:

 <object><embed src="sciezka_do_pliku.swf" quality="high" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" type="application/x-shockwave-flash" width="100%" height="100%"></embed></object>';

Działa ale tylko na FF i Operze, nie wiem dlaczego IE nie chce mi załadować tego pliku :/.

0
stefan.1984 napisał(a)
win = new Window('window_id', {title: "Sample", top:100, left:350})
win.getContent().innerHTML = '<font color="red"><div style="padding:10px"><object width="425" height="350"><param name="movie" value="mainengine/exposail.swf' + video_id + '"></param><embed src="mainengine/exposail.swf' + video_id + '" type="application/x-shockwave-flash" width="425" height="350"></embed></object></div></font>';
win.setDestroyOnClose();
win.showCenter();

Niestety nie działa. Czy prawidłowe jest że przez *.swf ładuje sie z wykorzystaniem .innerHTML ?

Chyba zamiast src="mainengine/exposail.swf' + video_id + '"
Powinno być src="mainengine/exposail' + video_id + '.swf"
ale mogę się mylić :) :P.
Dodaj teraz resztę parametrów. Może IE wymaga niektórych.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1