coyote mysql klasa

0

Witam serdecznie!

Jestem nowicjuszem wiec prosze o wyrozumiałość. Doczytalem sie na Waszym forum, ze bardzo dobra klasa dla obslugi Mysql jest klasa z Coyote. Ściagnąlem coyota, wycielem klase i niby wszystko fajnie... ale nie wiem jak z niej skorzystac...!?

Normalnie zrobilbym to tak:

<?php

mysql_connect ("127.0.0.1","admin","haslo");
mysql_select_db (daneosobowe);

$zapytanie = "SELECT * FROM tabela";
$wykonaj = mysql_query ($zapytanie);

while($wiersz=mysql_fetch_array ($wykonaj)) {
echo "".$wiersz['id']."<br>";
}

?>

A jak to zrobic za pomoca klasy Coyote'a?

Z gory dziekuje za odp i pozdrawiam

0

A ja bym tobie radził zapoznac się z Open Power Driver i PDO albo Creole.

0

Ja polecam ADODB

0

Najpierw ją zainicjuj:
$sql = new nazwaklasy;
Potem uzywaj:
$sql->Nazwafunkcji(parametry);

0
wargo napisał(a)

Najpierw ją zainicjuj:
$sql = new nazwaklasy;
Potem uzywaj:
$sql->Nazwafunkcji(parametry);

Mozesz mi to pokazac na moim przykładzie..? Włącznie z połączeniem sie z baza..!?

0

Zajrzeć do pozostałych plików coyote.

0
$db = new db(SERVER_HOST, SERVER_LOGIN, SERVER_PASSWORD, DATABASE, SERVER_PORT);
$db->sql_query( 'SELECT * FROM tabela' );
while ( $row = $db->sql_fetch() )
echo $row['id'] . "\n";

resztę znajdziesz w pliku klasy.

0
nediam napisał(a)
$db = new db(SERVER_HOST, SERVER_LOGIN, SERVER_PASSWORD, DATABASE, SERVER_PORT);
$db->sql_query( 'SELECT * FROM tabela' );
while ( $row = $db->sql_fetch() )
echo $row['id'] . "\n";

resztę znajdziesz w pliku klasy.

Po wpisaniu Twojego kodu taki blad mi wyswietla:
Fatal error: Call to undefined function: get_time() in C:\Program Files\WebServ\httpd-users\projekt\include\mysql.php on line 377

Co jest nie tak..!?:/

0

Klasa zawiera funkcje napisane przez autorów, poszukaj je np. w functions.php

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1