Tabele w coyote

0

Czy mógłby w końcu ktoś opisać do czego są tabele i poszczególne kolumny? Od godziny próbuję na lokalu stworzyć forum główne i niewazne co bym wstawił pod forum_id, forum_parent, left_id, right_id to dostaję błąd: "Błąd programu. Przekazano nieprawidłowe parametry". Już nie wspomnę o pozostałych magicznych kolumnach :P

0

Yyy poproś marooneda o panel który mu posłałem :)

0
Qyon napisał(a)

Yyy poproś marooneda o panel który mu posłałem :)

A nie możesz Ty mi go podesłać? Marooda jest ciężko uchwytny, ma kijowego neta, a teraz siedzi ze swoją lubą.

//teraz to ja siedzę w robocie :P i nie Marooda! [diabel] - M
// nie maroodź :P - S (zawsze chciałem się tak podpisać [diabel] )

0

To było jakieś 2 formaty temu, ale poszukam...

Podaj jakiegoś maila, czy coś?
// ok sam se wziąłem - Q :>
// ha! były w backupie poczty! - Q

0

Co do opisu tabel, to przy każdej okazji gnębię Adama - zawsze mówi, że już niedługo... ;)

0

Zgadza sie :) Okey... zabieram sie juz teraz za opis [green]

0

Można gdzieś tego opisu wypatrywać, tzn czy z góry wiadomo gdzie będzie, czy czekać na znak? :)

0

Wlasnie pisze... bedzie w dokumentacji - dam linka jak skoncze. Troche pisania jest, wiec opisze najwazniejsze tabele na razie zwiazane z forum.

0

Na razie opis kilku tabelek: http://4programmers.net/coyote/manual/ch06.html

0
http://4programmers.net/coyote/manual/ch06s04.html napisał(a)

Tymi polami nie musisz się przejmować, ich zawartość zostanie wygenerowana automatycznie po użyciu skryptu root/install/devel/generate_tree.php. Warunkiem jest odpowiednie ustawienie zawartości komórki forum_parent.

No i ładnie dodałem 3 kategorie, kilka forum do nich (ustawiłem parent jak należy), uruchomiłem generate_tree.php i wszystko ładnie, ale gdy chcę napisać jakiś wątek w jakims forum to:

Błąd !!!
Forum o podanym ID nie istnieje

Zawartość tabeli coyote_forum mam taką:

INSERT INTO `coyote_forum` VALUES (1,0,2,5,'Projekty',NULL,NULL,0,0,0,0,0,NULL,1,0);
INSERT INTO `coyote_forum` VALUES (2,0,6,9,'Inne',NULL,NULL,0,0,0,0,0,NULL,1,0);
INSERT INTO `coyote_forum` VALUES (4,0,10,13,'Ĺšmietnik',NULL,NULL,0,0,0,0,0,NULL,1,0);
INSERT INTO `coyote_forum` VALUES (5,1,3,4,'Pewien projekt','Krótki opis tego pewnego projektu.',NULL,0,0,0,0,0,NULL,0,0);
INSERT INTO `coyote_forum` VALUES (6,2,7,8,'Off-Topic','Rozmowy poza tematem.',NULL,0,0,0,0,0,NULL,0,0);
INSERT INTO `coyote_forum` VALUES (7,4,11,12,'Kosz','Składowisko starych, zdewastowanych przez brutalnych moderatorów, nikomu nie potrzebnych tematów, które tylko wadzą.',NULL,0,0,0,0,0,NULL,0,0);

Przykład: http://sheitar.no-ip.org/coyote/forum/

0

usuń plik .php z /coyote/cache
to powinno być automatycznie :/

0
Marooned napisał(a)

usuń plik .php z /coyote/cache
to powinno być automatycznie :/

Łokej, trypci :)

0
Marooned napisał(a)

usuń plik .php z /coyote/cache
to powinno być automatycznie :/
Robi to funkcja clear_cache(); a co, nie dziala?

0
Qyon napisał(a)

Robi to funkcja clear_cache(); a co, nie dziala?

Blad zostal poprawiony - uaktualniony plik jest juz na CVS.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1