[html] iframe

0

Witam,

Stworzylem strone z wykorzystaniem iframe'a, ograniczylem go 600px/400px. Jezeli znakow bedzie wiecej to oczywiscie pojawia sie suwak przewijania ;p i tu moje pytanie ^^ czy moge go w jakis sposob zmienic? albo usunac?

probowalem zmienic z pomoca css ale zmienia sie tylko ten globalny ^^ ten wewnatrz ifreama pozostaje "zwykly"

i jeszcze 1 problem...gdziesz przeczytalem ze w css jest mozliwe uzycie "border-top-image: url(q.gif);"
ale nie chce dzialac ;p zamiast brzydkich linii "border-color" dobrze by bylo umiescic jakas fajna rame ;p

thx za wszystkie sugestie</cpp></php>

0

"border-top-image: url(q.gif);" dopiero w css3.
A ten wewnątrz: musisz ingerować w css strony wewnątrz frame'a. (Może pomoże ustawienie iframe'owi overflow: hidden).

0

Można zmieniac kolory paskow przewijania w CSSie -> http://www.tutorials.hb.pl/css.php?id=182
albo napisać własny wyglądający jak Ci się tylko wymarzy w Javascripcie i AFAIK we Flashu

0

Mozna, ale to dziala tylko na IE...

0

I chyba Operze jeżeli jest w Quirks Mode.

0

A jak zrobic przezroczystego iframa?
Mam iframe-a do niego laduje jakas stronke ktora background-image ma fotke eliptyczna. Wszystko jest ok ale tlo iframe jest biale, da sie to jakos zmienic? Dodam ze Mozilla wyswietla dobrze, defaultowo z tlem transparentnym.

0

a ten iframe jest konieczny? Że też nikt jeszcze nie zaproponował zwykłego DIVa z overflow:scroll/auto :>

0
<head> <body>
LINKI <iframe src="news.html" width="650px" height="285px" frameborder="0" name="podstr">blad</iframe>
</head>

</body>

mniej wiecej tak to wylgada.W polu "ramka" ustawiam backgrounda na jakas ramke zrobiona w paincie xP

ifream'a zastapic nie umiem..a scroll psuje klimat ;p

0

w tym news.html zmień styl css, np:

<style> body { overflow: hidden } </style>

jeśli chodzi o przewijanie, jeśli chodzi o przeźroczystość to zdaje się tylko na ie można to uzyskać, czy ew. na mozilli też, poszukaj na google, łatwo znajdziesz ale nie wróże sukcesów

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0