[html] Tlo iframe...

0

Witam.
Slęcze przy tym prawe całą noc i mi się nie udało [glowa]
Mianowicie mam strone(tło jest czarne), i w menu pewne iframe w której ładuje się pewna stronka.
Ta stronka w iframe troche się ładuje i mam biały kwadracik przez jakiś czas.
Jake ustawić kolor tła dla iframe gdy nie ma strony?

<iframe bgcolor="black"></iframe>

Tak próbowałem ale nic nie idzie.
Bardzo proszę o pomoc ;-(

0

ogólnie to wiedz, że ramki jakiekolwiek to pomyłka, ale jak baardzo chcesz, to walnij w tą ramkę jakąś własną stronę z czarnym tłem i daj tam redirect po 1s (a może 0s) na tą docelową

0

może style="visibility: hidden" a potem w onload ramki ramka.style.visibility = ''
albo jeżeli tło jest ustawione w stylach to tylko za pierwszym razem tło będzie w tym miejscu białe

0

Sprobuj z allowTransparency:

<iframe allowTransparency="true"></iframe>

... pod IE widze dziala. Nie wiem jak z innymi przegladarkami. Nie ma tego w standardzie, wiec moze byc problem.

Pozdr.

Edit:

Internet Explorer 6.0 - iframe przeźroczysta po dopisaniu atrybutu <iframe allowtransparency="true">
Mozilla Firebird 0.7 – iframe zawsze przeźroczysta
Mozilla 1.6 - iframe zawsze przeźroczysta
Opera 7.54 – iframe zawsze NIE przeźroczysta...
Netscape 7.2 - iframe zawsze przeźroczysta

Ponadto:
http://pornel.net/ramki

0

Mam ten sam problem, ale pod IE7 allowtransparency niestety nie trybi i jest problem.
Mam taki sam problem jak kolega uzywam i frame do ladowania pewnych danych ktore klikajac mozna zapisac do baazy bez przeladowywania calej strony. Ale podczas ladowania jest migniecie bialego tla i brzydko to wyglada, na mozilii dziala bo tlo jest defaultowo przezroczyste, musze sprawdzic jeszcze na IE6 ale na 7 jest kapowato.

I styk: background-color:jakis_kolor; pod IE7 tez nie dziala.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0