Brakujące Microsoft Visual C++ Build tools dla instalacji klienta MySQL

0

Witam,

Ostatnio na laptopie na którym mam windows 10 pro chciałem zainstalować w katalogu projektu django klienta mysql. Na win 11 instaluje się on bez problemu, natomiast na windows 10 pojawia się w terminalu error:

error: Microsoft Visual C++ 14.0 is required. Get it with "Microsoft Visual C++ Build Tools": https://visualstudio.microsoft.com/downloads/ ---------------------------------------- ERROR: Command errored out with exit status 1: 'f:\xampp\htdocs\django\scripts\python.exe' -u -c 'import sys, setuptools, tokenize; sys.argv[0] = '"'"'C:\\Users\\DELL\\AppData\\Local\\Temp\\pip-install-ti26jpbi\\mysql-python\\setup.py'"'"'; __file__='"'"'C:\\Users\\DELL\\AppData\\Local\\Temp\\pip-install-ti26jpbi\\mysql-python\\setup.py'"'"';f=getattr(tokenize, '"'"'open'"'"', open)(__file__);code=f.read().replace('"'"'\r\n'"'"', '"'"'\n'"'"');f.close();exec(compile(code, __file__, '"'"'exec'"'"'))' install --record 'C:\Users\DELL\AppData\Local\Temp\pip-record-h90u4076\install-record.txt'

Instalowałem już owe toolsy, ale nic to nie dało. Jak rozwiązać ten problem oraz czy jest jakiś silnik który można zainstalować na win10 tak aby był zgodny z najnowszym pythonem?

Aha, zaznaczam że ten wklejony error to jest error ze stackoverflow, bo w tej chwili piszę z win11 i po prostu już (sorry) nie chcę mi się wchodzić na laptopa. Natomiast sama treść tego error jest taka sama, może jedynie ta ścieżka się różni. I już odpowiadam dlaczego nie zastosowałem rozwiązania ze stacka. Po prostu to rozwiązanie mi nie pomogło.

edit: ok przepraszam jeszcze spróbuję sam ten problem rozwiązać. Jednak tak czy siak będę wdzięczny za pomoc.

0
finito napisał(a):

zaznaczam że ten wklejony error to jest error ze stackoverflow, bo w tej chwili piszę z win11 i po prostu już (sorry) nie chcę mi się wchodzić na laptopa. Natomiast sama treść tego error jest taka sama, może jedynie ta ścieżka się różni.

To bardzo źle o Tobie świadczy. Jeśli Tobie się nie chce wchodzić na kompa, to czemu komuś miałoby się chcieć Ci pomagać?

0

Ja microsoftowym kompilatorom odpuściłem już .A teraz tej ich wyszukiwarce odpuszczam, przekierowuje przez siebie każdy link.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1