Obliczanie czasu pracy

0

Cześć,
Piszę programik do obliczania czasu pracy
Mam dane ze zdarzeniami z czytników pastylek baza-excel z polami:

user, datatime, inout
User  01.02.2023 6:00 Wejście
User  01.02.202314:00 Wyjście

Zrobiłem sobie dokładnie taką samą klasę w Django.
Chciałbym w polu kalkulowanym mieć czas rekord[2]-rekord[1] , rekord[4]-rekord[3] itd...

Żeby to wyglądało mniej więcej tak:

user, datatime, inout, calculate
User  01.02.2023 6:00 Wejście
User  01.02.202314:00 Wyjście 8:00
User  02.02.2023 6:00 Wejście
User  02.02.202313:00 Wyjście 7:00
User  03.02.2023 6:00 Wejście
User  03.02.202315:00 Wyjście 9:00

itd.

Pewnie to jest proste do zrobienia, ale przeczytałem pół internetu i nie mam rozwiązania.

0

@Artur Gat: Bez kodu to równie dobrze ktoś może zgadywać, że problemem jest zepsuty toster.

0
Eldorad O. napisał(a):

@Artur Gat: Bez kodu to równie dobrze ktoś może zgadywać, że problemem jest zepsuty toster.

taką klasę mam:

class Satel(models.Model):
    date = models.DateTimeField('Event Date')
    user = models.ForeignKey(User, on_delete=models.CASCADE)
    in_out = models.BooleanField() # True is IN, Falce is OUT
    
    def __str__(self):
        return str(self.date)

    @property
    def time_job(self):
        lenght_date = "CO TU WPISAĆ ?"
    
        return str(lenght_date)

0

in_out = models.BooleanField() Ja bym tutaj wrzucił enuma dla lepszej czytelności.

A co do reszty to robisz sobie jakiś endpoint z flagą i gotowe.

0
ledi12 napisał(a):

A co do reszty to robisz sobie jakiś endpoint z flagą i gotowe.

Możesz rozwinąć myśl ? Uczę się ...

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1