ValueError: Shape of passed values is (14, 14), indices imply (15, 15)

0

Cześć, mam taki problem jak poniżej:
screenshot-20221112220238.png
Niestety nie wiem jak to rozwiązać.. Błąd dotyczy tego fragmentu kodu:

def plot_confusion_matrix(cm):
cm = cm[::-1]
cm = pd.DataFrame(cm, columns=classes, index=classes[::-1])

fig = ff.create_annotated_heatmap(z=cm.values, x=list(cm.columns), y=list(cm.index), colorscale='ice', showscale=True, reversescale=True)
fig.update_layout(width=500, height=500, title='Confusion Matrix', font_size=16)
fig.show()
import plotly.figure_factory as ff
plot_confusion_matrix(cm)
0

Jakiego słowa nie rozumiesz w komunikacie?

0
_13th_Dragon napisał(a):

Jakiego słowa nie rozumiesz w komunikacie?

Jeśli poczułeś się lepiej komentując w ten sposób to dobrze, potraktuje to jako podbicie posta :)

0

Jak wszystko rozumiesz to o co pytasz?
Jeżeli zaś czegoś nie rozumiesz to właśnie spytałem czego konkretnie nie rozumiesz.
A może ty masz nadzieje że ktoś ci tu wykład od początku świata zafunduje, taki łączący podstawy pythona z podstawami angielskiego?

48

Komunikat mówi jasno, że przekazujesz złe dane. Wystarczy wrzucić to w google i po 10 sek dostaniesz odp.
P.S Nie bądź taki roszczeniowy, nikt tu takich nie lubi. Poza tym chętniej ktoś Ci pomoże a @_13th_Dragon zadał jak najbardziej sensowne pytanie w dobrej wierze.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1