gra w pygame na telefonie

0

Witam, czy jest możliwość odpalenia gry napisanej w pythonie przy użyciu pygame na androidzie.

1

Czy potrafisz używać Google?

Jeden z wyników: https://github.com/startgridsrc/pgs4a

Jeśli zamierzasz dopiero tworzyć grę na Androida, to radziłbym zapomnieć o Pythonie i od początku robić w czymś z lepszym wsparciem tej platformy. Np. Unity 3D.

0
Spine napisał(a):

Czy potrafisz używać Google?

Jeden z wyników: https://github.com/startgridsrc/pgs4a

Jeśli zamierzasz dopiero tworzyć grę na Androida, to radziłbym zapomnieć o Pythonie i od początku robić w czymś z lepszym wsparciem tej platformy. Np. Unity 3D.

Cały czas jak wpisuje do terminalu python ./android.py installsdk wyskakuje mi "Nie mo".

0

@kamilwr2k17: A czy przed punktem 5 instrukcji zrobiłeś poprzednie punkty?

0
Spine napisał(a):

@kamilwr2k17: A czy przed punktem 5 instrukcji zrobiłeś poprzednie punkty?

Tak, przytrzymałem shift prawy przyciski i otworzyłem i wybrałem "otwórz tutaj okno programu PowerShell". Wydaje mi się że dobrze zrobiłem.

0

Jeśli terminal rzeczywiście jest w folderze z plikiem android.py, to spróbuj:
python android.py installsdk

Javę masz zainstalowaną?

Poza tym komunikat "Nie mo" niewiele mówi...
Naprawdę taki się wyświetla?

kamilwr2k17 napisał(a):

Cały czas jak wpisuje do terminalu python ./android.py installsdk wyskakuje mi "Nie mo".

0
Spine napisał(a):

Jeśli terminal rzeczywiście jest w folderze z plikiem android.py, to spróbuj:
python android.py installsdk

Javę masz zainstalowaną?

Poza tym komunikat "Nie mo" niewiele mówi...
Naprawdę taki się wyświetla?

kamilwr2k17 napisał(a):

Cały czas jak wpisuje do terminalu python ./android.py installsdk wyskakuje mi "Nie mo".

dalej tak samo, jave mam

0
Spine napisał(a):

Jeśli terminal rzeczywiście jest w folderze z plikiem android.py, to spróbuj:
python android.py installsdk

Javę masz zainstalowaną?

Poza tym komunikat "Nie mo" niewiele mówi...
Naprawdę taki się wyświetla?

kamilwr2k17 napisał(a):

Cały czas jak wpisuje do terminalu python ./android.py installsdk wyskakuje mi "Nie mo".

jeden problem rozwiązałem ale jest drugi "os.chmod("android-sdk/tools/android", 0755)"

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1