Jak zrobić samodzielny program z kodu, gdzie się tego nauczyć??

0

Witam

Umie kodować po japońsku (jako tako); napisałem program składający się z kilkudziesięciu modułów m.in. py json md.
Pobiera dane ze strony, analizuje jej i wysyła polecenia.
Używam td-ameritrade-python-api.
Pisałem w oparciu o filmy na yt, autor wytłumaczył tylko działanie kodu; nie wiem jak to uruchomić.

Jak zainstalować program np. pobrany z git huba w IDE?
Jak z kodu zrobić program który będzie działał na pc lub serwerze bez pytona i interpretera?

A właściwie gdzie można się tego nauczyć?
Znalazłem dużo poradników o tym języku ale opisują tylko pisanie kodu.

Dzięki
Pozdrawiam

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1