Samodzielny program bez interfejsu graficznego?

0

Jestem początkujący, napisałem programik, myślę, że dość użyteczny ale trza odpalać w wierszu polecenia. Czy dało by radę coś zrobić, żeby był samodzielny, np. sam włączał wiersz polecenia ze sobą?

0

Nie pracuję teraz na Windowsie, ale myśle że możnaby pokombinować coś z plikami *.bat.
To chyba będzie coś w stylu:

start java.exe -jar Program.jar

Powodzenia.

0

Niezły patent ;)
Napisałem bata "java Wykladnik" i rzeczywiście odpala program, tyle że nie zdążę zobaczyć wyniku bo od razu zamyka okno.. A może wie ktoś jak zrobić exe?

0

to nie poroblem z bat-em ale z programem. :P okno tekstowe jest po prostu zamykane zaraz po zakończeniu progsa. Najlepiej daj na koniec programu instrukcje czekającą na naciśnięcie dowolnego klawisza i sprawa załatwiona.

0

hmm pewnie tak. Jak odpalałem w wierszu polecenia bez bata to mi nie zamykał bo czekał na dalsze komendy. mógłbyś mi napisać co mam dopisać? w pascalu się zawsze readln; dawało, tu nie ma tak dobrze ;]

0

Tutaj masz coś takiego:

System.in.read();

przy czym musisz zaimportować bibliotekę java.io.*;

0

Dzięki wielkie wszystkim, już elegancko działa :-)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1