Prostacki problem z wyłączeniem programu w czasie pętli za pomocą przycisku.

0

Mam problem otóż ten problem pewnie jest strasznie prosty do rozwiązania ale nadal nie mogę znaleźć odpowiedzi na moje pytanie.
Próbuje aby za pomocą przycisku "k" program się wyłączał.
Tu jest kodzik:

import pyautogui, sys


class cordinates():
    cookie = (200, 360)
    grandma = (1100, 355)
    cursor = (1100, 300)

def click():
    pyautogui.click(cordinates.cookie)

def exit():
    pyautogui.keyDown("k")
    pyautogui.keyUp("k")
    sys.exit()


def loop():
    while True:
        click()
        if pyautogui.keyDown("space"):
            break


loop()
0

Zmień funkcję z exit na inną, bo masz funkcje wbudowaną exit.
I dodaj w pętli. W funkcji uzupełnij o sprawdzenie czy klawisz jest wciśnięty, by nie wychodził za każdym razem. ;P

0
Guaz napisał(a):

Zmień funkcję z exit na inną, bo masz funkcje wbudowaną exit.
I dodaj w pętli. W funkcji uzupełnij o sprawdzenie czy klawisz jest wciśnięty, by nie wychodził za każdym razem. ;P

chyba wiem o co chodzi ale nie wiem jak to zaimplementować
a tak przy okazji gdy kliknę w jakieś miejsce do pisania do cały czas wpisuje się "k"

0

To znaczy że twoja funkcja nie wychwytuje klawisza, tylko go "naciska" ;P
Musisz znaleźć funkcję która pozwoli ci czytać z klawiatury, zamiast wywoływać interakcje ;d

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1