Strona logowania Django

0

Witam,
Tworzę stronę logowania za pomocą: tej strony
Mam problem iż pokazuje mi się bład. Końcówka:

File "C:\Users\Mikołaj\Desktop\mysite\mysite\urls.py", line 25, in <module>
    url(r'^login/$', 'django.contrib.auth.views.login'),
  File "C:\Python36\lib\site-packages\django\conf\urls\__init__.py", line 85, in url
    raise TypeError('view must be a callable or a list/tuple in the case of include().')
TypeError: view must be a callable or a list/tuple in the case of include().

25 linia urls.py:

url(r'^login/$', 'django.contrib.auth.views.login'),

Może tutaj trzeba dodać jakiś import bibliotek?
85 linia init.py:

def url(regex, view, kwargs=None, name=None):
    if isinstance(view, (list, tuple)):
        # For include(...) processing.
        urlconf_module, app_name, namespace = view
        return RegexURLResolver(regex, urlconf_module, kwargs, app_name=app_name, namespace=namespace)
    elif callable(view):
        return RegexURLPattern(regex, view, kwargs, name)
    else:
        raise TypeError('view must be a callable or a list/tuple in the case of include().') --> 85 linia

W czym problem?

0

Popraw ten komunikat o błędzie bo oczy nie wyrabiają. Mógłbyś jeszcze wrzucić ten kod, bo nie wiadomo co się kryje pod linią numer 25 i 85.

0
GN napisał(a):

Popraw ten komunikat o błędzie bo oczy nie wyrabiają. Mógłbyś jeszcze wrzucić ten kod, bo nie wiadomo co się kryje pod linią numer 25 i 85.

Teraz ok? :)

0

Witam,

Jaką masz wersje Django ?

0
Rado95 napisał(a):

Witam,

Jaką masz wersje Django ?

1.11.2

0

Natomiast projekt który wykonujesz jest w wersji 1.3(bardzo stara) i w python2.7. Moja propozycja to robić projekt w takiej wersji w jakiej robi autor bo inaczej konflikty się będą mnożyć.
Jeśli interesuje Cię tylko nauka w języku polskim to możesz sobie przerobić te kursy:

https://tutorial.djangogirls.org/pl/
Tylko też wykonuj je w takich wersjach jak autorzy najlepiej.
Odnośnie błędu to chodzi mniej więcej o to ,że w Django 1.10+ już nie można w ten sposób zapisać urla.

'django.contrib.auth.views.login'

To nie może być zapisane w stringu, spróbuj jeszcze tak może zadziała, ale głowy nie daje:
urls.py

from django.contrib.auth.views import login
url(r'^login/$', login),

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1