Strona logowania do kilku serwisów

0

Cześć. Chciałbym w celach edukacyjnych stworzyć stronkę, w której wpisywałbym login oraz hasło i wybierał, do którego serwisu poczty chciałbym się zalogować. Czyli: mam formularz z loginem i hasłem i klika przycisków z różnymi portalami typu: gazeta.pl, onet.pl, gmail.com.
Jak przesłać login i hasło jednym kliknięciem, aby zalogować się bezpośrednio do strony logowania konkretnego serwisu? Chodzi mi o to, aby oprócz pobrania loginu i hasła kliknięcie na stronie pośredniczącej aktywowało przycisk "zaloguj" na konkretnej stronie logowania.
Czy obecne strony korzystają w tym przypadku przeważnie z php?

4

Samą obsługę logowania na stronę jak o to Ci chodzi możesz zrobić przy użyciu cURL:
https://www.php.net/manual/en/book.curl.php
Wtedy nazwijmy to "imitujesz" to co robi przeglądarka. Podajesz jakie pola formularza mają być wypełnione i czym i wysyłasz taki formularz.
Tylko poza ewentualnym loginem nic dalej nie zrobisz.
Musiałbyś obsłużyć jeszcze ciasteczka, może jakąś capche czy 2FA.
Jak chcesz pocwiczyć takie logowanie wybierz może mniej wymagającego przeciwnika niż poczta np. od Google.
Może inne strony z logowaniem.

0
haracz napisał(a):

Cześć. Chciałbym w celach edukacyjnych stworzyć stronkę, w której wpisywałbym login oraz hasło i wybierał, do którego serwisu poczty chciałbym się zalogować. Czyli: mam formularz z loginem i hasłem i klika przycisków z różnymi portalami typu: gazeta.pl, onet.pl, gmail.com.

Jak przesłać login i hasło jednym kliknięciem, aby zalogować się bezpośrednio do strony logowania konkretnego serwisu? Chodzi mi o to, aby oprócz pobrania loginu i hasła kliknięcie na stronie pośredniczącej aktywowało przycisk "zaloguj" na konkretnej stronie logowania.
Czy obecne strony korzystają w tym przypadku przeważnie z php?

A to musi być konkretnie logowanie? Czy może to być dowolna inna czynność, z wielu serwisów?

0

undefined> ##### TomRiddle napisał(a):

haracz napisał(a):

Cześć. Chciałbym w celach edukacyjnych stworzyć stronkę, w której wpisywałbym login oraz hasło i wybierał, do którego serwisu poczty chciałbym się zalogować. Czyli: mam formularz z loginem i hasłem i klika przycisków z różnymi portalami typu: gazeta.pl, onet.pl, gmail.com.
Jak przesłać login i hasło jednym kliknięciem, aby zalogować się bezpośrednio do strony logowania konkretnego serwisu? Chodzi mi o to, aby oprócz pobrania loginu i hasła kliknięcie na stronie pośredniczącej aktywowało przycisk "zaloguj" na konkretnej stronie logowania.
Czy obecne strony korzystają w tym przypadku przeważnie z php?

A to musi być konkretnie logowanie? Czy może to być dowolna inna czynność, z wielu serwisów?

Chodzi mi konkretnie o przesłanie danych z formularza do innego formularza na stronie docelowej i automatyczne logowanie. Swoją drogą nie widziałem jeszcze takiej strony :) A miałbyś pomysł na jeszcze inne czynności?

0
haracz napisał(a):

undefined> ##### TomRiddle napisał(a):

haracz napisał(a):

Cześć. Chciałbym w celach edukacyjnych stworzyć stronkę, w której wpisywałbym login oraz hasło i wybierał, do którego serwisu poczty chciałbym się zalogować. Czyli: mam formularz z loginem i hasłem i klika przycisków z różnymi portalami typu: gazeta.pl, onet.pl, gmail.com.
Jak przesłać login i hasło jednym kliknięciem, aby zalogować się bezpośrednio do strony logowania konkretnego serwisu? Chodzi mi o to, aby oprócz pobrania loginu i hasła kliknięcie na stronie pośredniczącej aktywowało przycisk "zaloguj" na konkretnej stronie logowania.
Czy obecne strony korzystają w tym przypadku przeważnie z php?

A to musi być konkretnie logowanie? Czy może to być dowolna inna czynność, z wielu serwisów?

Chodzi mi konkretnie o przesłanie danych z formularza do innego formularza na stronie docelowej i automatyczne logowanie. Swoją drogą nie widziałem jeszcze takiej strony :) A miałbyś pomysł na jeszcze inne czynności?

Skorzystaj z jakiegoś gotowego istniejącego API. Wiem że np reddit ma proste. Google "reddit api".

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1