[ajax]blad skladni / wartosc zwracana z php

Odpowiedz Nowy wątek
2006-10-19 14:40
0
Błąd: błąd składni
Plik źródłowy: http://strona.pl/class/register.php?depart=checklogin&login=&_uniqid=5865412317
Wiersz: 1, Kolumna: 1
Kod źródłowy:
0^

w pliku php mam taką linie która za pomocą echo zwraca mi 0 o taki błąd zwraca konsola js w FF, ale wszystko działa poprawnie i co chodzi?


Pozostało 580 znaków

2006-10-19 15:33
0

Chodzi o to, że daj kod stronki :P Aha i do wysyłania loginu i hasła używaj metody post.


Pozdrawia DzieX

int getRandomNumber() { return 4; }

Pozostało 580 znaków

2006-10-19 18:18
0

@DzieX: Akurat przy AJAXie nie ma znaczenia, czy użyjesz GET'a, czy POST'a. Tyle, że ta pierwsza opcja jest prostsza.


Grunt to uziemienie...

Pozostało 580 znaków

2006-10-19 18:26
0

nie wiem bo nigdy takiego problemu nie miałem no ale z nazwy i definicji ajax powinien dostawać xml więc może po prostu ff próbował sparsować wynik jako xml
jak wszystko działa to po co się przejmujesz ...


Dwie zasady gwarantujące sukces:
1. Nigdy nie mów nikomu wszystkiego<span style="color: white">

Pozostało 580 znaków

2006-10-19 18:45
0
Adam.Pilorz napisał(a)

@DzieX: Akurat przy AJAXie nie ma znaczenia, czy użyjesz GET'a, czy POST'a. Tyle, że ta pierwsza opcja jest prostsza.

Ma, bo GET można w Firebugu podejrzeć.


Pozdrawia DzieX

int getRandomNumber() { return 4; }

Pozostało 580 znaków

2006-10-19 18:55
0

Dżizas, POST też można podejrzeć. Jedyna różnica między POST a GET w kwestii bezpieczeństwa to fakt, że na pierwszy rzut oka nie widać, co zostało podane. A jako, że adres zapytania z XmlHttpRequest nie jest widoczny w pasku adresu, to różnicy nie ma.


Grunt to uziemienie...

Pozostało 580 znaków

2006-10-20 00:39
0

no własnie kurde wszystko działa cacy, ale jakoś męczy mnie ten błąd troszkę i chciałabym go wyeliminować tylko zabardzo nie wiem jak, zawsze jak coś wysyłam z PHP to mi wali tym błędem ;/


Pozostało 580 znaków

2006-10-20 00:41
0
Adam.Pilorz napisał(a)

Dżizas, POST też można podejrzeć. Jedyna różnica między POST a GET w kwestii bezpieczeństwa to fakt, że na pierwszy rzut oka nie widać, co zostało podane. A jako, że adres zapytania z XmlHttpRequest nie jest widoczny w pasku adresu, to różnicy nie ma.

...

Zainstaluj fitrebuga i włącz pokazywanie zapytań XmlHttpRequest. Wyślij GETem i POSTem i sam zobacz.


Pozdrawia DzieX

int getRandomNumber() { return 4; }

Pozostało 580 znaków

2006-10-20 13:09
0

Zainstaluj fitrebuga i włącz pokazywanie zapytań XmlHttpRequest. Wyślij GETem i POSTem i sam zobacz.

hmmm? nie słyszałam o tym a nie moge tego <ort>znaleść</ort>? jakiś link?

no i wciąż nie wiem jak wyeliminować ten błąd?!


Pozostało 580 znaków

2006-10-21 00:43
0

Dżizas, to sobie zainstaluj Etheriala i wtedy sobie zobacz. To, że jakieś konkretne narzędzie pokazuje/nie pokazuje POSTa nic nie znaczy - te dane nie są w żaden sposób szyfrowane, więc różnicy nie ma.
//Add:

no i wciąż nie wiem jak wyeliminować ten błąd?!
Bo wciąż nie pokazałeś kodu stronki :)


Grunt to uziemienie...

Pozostało 580 znaków

2006-10-21 00:51
0

Panie, nie irytuj się tak pan ;) Formularze są teraz wysyłane w większości właśnie POSTem, bo nie ma ograniczenia długości i to jest główna różnca.


Pozdrawia DzieX

int getRandomNumber() { return 4; }

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0