[php] + [sql] Da sie zaokraglic pole float ?

Odpowiedz Nowy wątek
2006-09-09 22:31
0

Witam.
Mam w bazie np. pole typu FLOAT
kiedy wpisze liczbe 34,5 to wyswietla mi sie
34,500000064689387
a da sie jakos w zapytaniu okreslic zeby wybieralo tylko do
2 miejsc po przecinku zeby bylo 34,50 ???

Pozostało 580 znaków

2006-09-09 22:40
nav
0
sprintf(...)

utf-8 rlz! ٩(ಥ_ಥ)۶

Pozostało 580 znaków

2006-09-09 23:09
0

chodzi mi o zapytanie SQL nie w php.
np cos jakby hmmm numeric(5,2) albo
cena::(float) jakeis rzutowanie czy cos nie wiem
jak to sie powinno poprawnei zrobic hmm :/

Pozostało 580 znaków

2006-09-10 02:05
0

a może byś chociaż napisał jaka to baza danych?


Daj człowiekowi cracka a jutro znowu bedzie głodny. Naucz go crackować a już nigdy nie będzie głodny.

Pozostało 580 znaków

2006-09-10 12:47
0

postgreSQL ale chyba w MySql tez by sie to dalo zrobic.
poszukam jeszcze dzis o tym gdzies ale nei wiem czy to sie da jakos zrobic

Pozostało 580 znaków

2006-09-10 13:08
0

Skoro w mysql tez, to tam mozna tak:

select format(5.045434543,2);

pozdrawiam
johny


You need to learn how to walk
before you can run

Pozostało 580 znaków

2006-09-10 13:32
0
    select round(LICZBA, 2);

Tak w PostgreSQL


Daj człowiekowi cracka a jutro znowu bedzie głodny. Naucz go crackować a już nigdy nie będzie głodny.

Pozostało 580 znaków

2006-09-10 18:47
0

wysweitla mi ze funkcja round ani format nie istnieje

Pozostało 580 znaków

2006-09-10 19:12
0

a która wersja postgre sql'a?

wklej w ogóle tutaj kod jakiego używasz.


Daj człowiekowi cracka a jutro znowu bedzie głodny. Naucz go crackować a już nigdy nie będzie głodny.

Pozostało 580 znaków

2006-09-11 08:10
0

wersje PG 7.4

wpisuje tak: select round(price,2) from pr;

a wysweitla mi:
ERROR: function round(real, integer) does not exist
HINT: No function matches the given name and argument types. You may need to add explicit type casts.

Pozostało 580 znaków

2006-09-11 09:56
0

podnieś swoją wersje postgresql'a do 8.

a w 7.4 pewnie też cos takiego było. zaraz poszukam

//edit

a to jest Twój serwer czy gdzies tam jakiś? bo spojrzałem w 7 też było round() więc wychodzi na to że nie masz zaintalowanej tej funkcji :/ taka jest moje opinia


Daj człowiekowi cracka a jutro znowu bedzie głodny. Naucz go crackować a już nigdy nie będzie głodny.

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0