[php] Krasnal i wysyłanie maili

0

Cześć. Mam zainstalowanego Krasnala z serwerem SMTP, ale gdy próbuję wysłać maila dostaję komunikat:
Warning: mail(): Failed to connect to mailserver at "localhost" port 25, verify your "SMTP" and "smtp_port" setting in php.ini
(a tam jest ok)

lub, że invalid_receipient: [email protected]

Co muszę zrobić, żeby móc wysłać maila?
(używam funkcji mail())

0

czyzby localhost powinno być twoim IP ?

0
SebaZ napisał(a)

czyzby localhost powinno być twoim IP ?

Tzn. zamiast localhost mam wpisać 127.0.0.1, czy swoje aktualne IP?(moje IP jest wewnętrzne)

0

To proste. Też mam krasnala. Mi wyskakuje ten sam błąd, gdy nie mam w ogóle włączonego servera smtp. Dlatego propunuje Ci go uruchumić (aby był ciągle widoczny w pasku start).

Domyślnie znajduje sie on w:
C:\usr\SMTP Server\localsrv.exe

0
Zawadzki14 napisał(a)

To proste. Też mam krasnala. Mi wyskakuje ten sam błąd, gdy nie mam w ogóle włączonego servera smtp. Dlatego propunuje Ci go uruchumić (aby był ciągle widoczny w pasku start).

Domyślnie znajduje sie on w:
C:\usr\SMTP Server\localsrv.exe

No, szybko doszedłem, że nie włącza sie automatycznie. Jak jest włączony to wyskakuje ten drugi błąd, czyli invalid receipient.

0

No to już jakiś parametr do mail() jest zly, tylko nie wiem który. Cos chyba z nadawcą..

0
Zawadzki14 napisał(a)

No to już jakiś parametr do mail() jest zly, tylko nie wiem który. Cos chyba z nadawcą..

Hmmm, możliwe. To można jakoś skonfigurować nadawcę?

0

Spróbuj wysłać przykładowego mejla:

<?
mail("[email protected]", "Temat listu", "Linia 1\nLinia 2\nLinia 3");
?>

Jeśli dostaniesz mejla, to wszystko ze strony technicznych jest ok heh ;)

Najlepiej prześlij swój kod, bo widocznie masz cos nie tak z nim

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1