[php] Jak uzyc swojej czcionki na stronie ?

0

Jak w pytaniu mam fajna czcionke i chce zeby byla wysweitlana u kazdego USERA jaki odwiedzi moja strone ale nie cche zeby czcionka instalowala mu sie na kom,pie albo zeby pobieral plik z czcionka i instalowal i moze wtedy laskawie odwiedzi strone tylko zeby widizla juz strone w tej czcionce ewentualnie zeby sie sama ladowala do katalogu FONTS ??? da sie to jakos zrboic ?

0

Da sie, i to nie w PHP tylko w css.
Z tego co pamietam, to trzeba font-family ladowac z url(), a czcionke po prostu na serwer (tak samo mozna robic strony ze swoimi kursorami...)
//-------------

http://forum.webinside.pl/viewtopic.php?t=2532&sid=bd197c894b805253a9b33945d8a96b53
http://webmaster.gery.pl/index.php?porady=index&typ=html#22

0

Jest teraz taka technologia Microsoftu o nazwie WEFT. Ściągnij program http://www.microsoft.com/typography/web/embedding/weft3 . On ci wygeneruje czcionke EOT ktora bedziesz mogl zagniezdzic w css.

0

dziala dziekuje :)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0