[php] skiny

Odpowiedz Nowy wątek
2004-04-12 20:42
0

Jak zrobić skina w php coś podobnego do skinów w phpbb2 [???].
Najlepiej jakiś przykład :-)


Czasami rzeczy najprostsze są najtrudniejsze

Pozostało 580 znaków

2004-04-12 20:56
0

Wiesz, to pytanie w stylu 'jak napisac forum?'.

Sprawdzasz jaki skin powinno sie wyswietlic, w cookies lub w profilu (o ile masz cos takiego na stronie) i dolaczasz odpowiedni plik, np

include ($skinName . '_header.php');

Pozostało 580 znaków

2004-04-12 21:00
0

niechodzi mi o pisanie forum chce zrobić skina do skryptu typowania. po prostu niewiem jak to zrobić chce mnieć tak jak w phpbb plik tmpl ze skinem gdzie jest kod html z {tekst1} a plik php o nazwie index.php ma załadować tego skina i zamienić wszystki {tekst1} i inne na odpowiedznie teksty.


Czasami rzeczy najprostsze są najtrudniejsze

Pozostało 580 znaków

2004-04-12 22:43
0

Użyj systemu szablonów, np:
FastTemplate: <url>www.thewebmasters.net</url&gt;
Smarty <url>www.smarty.php.net</url&gt;


gone...

Pozostało 580 znaków

2004-04-13 07:24
0

W FastTemplate wyskakuje mi błąd w pliku class.FastTemplate.php3:
Fatal error: Cannot redeclare clear_parse()
in /data/members/free/tripod/uk/**
/htdocs/FastTemplate/class.FastTemplate.php3 on line 636[/code]
a drugi adres niewchodzi.


Czasami rzeczy najprostsze są najtrudniejsze

Pozostało 580 znaków

2004-04-13 09:07
0

http://smarty.php.net
Bez WWW


gone...

Pozostało 580 znaków

2004-04-13 11:33
ŁF
0

popatrz na mechanizm template'ów wbudowany w php, a konkretniej ściągnij sobie kod źródłowy coyote'a i oblukaj go dokładnie.


Pozostało 580 znaków

2004-04-13 12:49
Anonim
0

Zaczalem uzywac smarty-a. Na moim dysku na apachu wszystko dziala. A jak przerzucam strone na serwer (obsluguje php) to wyswietla zamiast pozadanej tresci w zrodle :
"
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-W3CDTD HTML 4.0 Transitional//EN">

<html><head> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1"></head> <body></body></html>

"

Tak samo miałem już z innymi modułami do szablonów (np.: html_template_it).

Jest ktos w stanie mi pomoc ?

Pozostało 580 znaków

2004-04-20 01:49
0

Na webcity.pl w dziale artykuły było coś w stylu jak napisać engine forum w php, tylko nie pamiętam czy zgodny z InvasionBorad czy phpBB.

Pozostało 580 znaków

2004-04-23 21:42
0

Ja ci moge wskazac jPortal :) Taki portal z obsluga skinow, mozesz wylookac co tam ciekawego i na podstawie tego kodu napisac swoj odpowiednik :) jportal masz tu: http://jportal.one.pl ;]

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0