[PHP] Funkcje

0

cze! jestem dosyć początkujący w PHP i mam taki problem. chciałbym wiedzieć czy się da (jeśli tak to jak) zwrócić z funkcji tablicę (bo zmienną to się robiło:

return $zmienna;
, a jak to jest z tablicami??

0

ja proponuje po prostu zrobic tablice globalna i problem znika czyli na poczatku skryptu lub funkcji piszesz deklaracje:
global tablica[];
czy cos podobnego i ona automatycznie poza funkcja tez bedzie istniala

0

wcześniej już próbowałem tak jak napisałeś, ale nie wyszło. Teraz spróbowałem tak:

global $tablica;

i jest ok, dzięki za to, że podsunąłeś mi ten pomysł :D

0

tak samo jak ze zmiennymi innych typow.
[code]
function tablica($a, $b, $c)
{
return array($a, $b, $c);
}
[/code]

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1