[php] funkcje w wyrażeniach regularnych

0

mam taki kod:

preg_replace("/\{([A-Za-z]*)\|([0-9]+)\}/","<h1>\\1</h1>".paste_text("\\2"),$tekst);

dąże do tego aby zamienić teskt {CosTutaj|13} na wartość funkcji paste_text(13)..
niestety do paste_text jako argument zostaje przekazana wartosc '\2' a nie 13..
jak temu zaradzić?

0

ech........
zobacz.. napisałeś kod, który dzięki zastosowaniu tagu code się pokolorował ORAZ sprawił, że nazwa funkcji to link do manuala - pod tym linkiem jest "Przykład 5. Using the 'e' modifier", który rozwiązuje Twój problem.

Dlaczego pytasz zamiast najpierw sprawdzić jak działa funkcja, której używasz? Lenistwo to straszna rzecz...

wątek do kosza

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1