Jak poprawnie korzystać z nazwanych argumentów?

0

Hej,
nie chce mi się wyświetlić następujący kod:

<?php

$numbers[] = 124;
$numbers[] = 250;
$numbers[] = 510;
$numbers[] = 1000;
$numbers[] = 2000;

// echo $numbers[0];

//var_dump($numbers);

// print_r($numbers);

echo implode(separator:' ', $numbers);

Chodzi o linijkę echo implode(separator:' ', $numbers); - jestem początkujący. Słowo, które jest podkreślone w edytorze to "numbers".
Komunikat błędu:

Fatal error: Cannot use positional argument after named argument in C:\xampp\htdocs\2\tablice.php on line 15.

Czy ktoś zna rozwiązanie problemu?

2

@wykolejeniec1995 - po pierwsze formatuj kod 😀 Po drugie, jeżeli używasz "named arguments" to używaj ich wszędzie, czyli

implode(separator: ' ', array: $numbers)
1
leonpro778 napisał(a):

@wykolejeniec1995 - po pierwsze formatuj kod 😀 Po drugie, jeżeli używasz "named arguments" to używaj ich wszędzie, czyli

implode(separator: ' ', array: $numbers)

Dokładniej mówiąc, nie chodzi o "wszędzie", tylko o to że pozycyjny argument nie może być za nazwanym:

implode(' ', $numbers);                  // okey
implode(' ', array:$numbers);            // okey
implode(separator:' ', $numbers);        // nie okey
implode(separator:' ', array:$numbers);  // okey

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1