Jak poprawić błąd ? Nie rozumiem tego.

0

Jak poprawić błąd ?

udało się jesteś połączony z bazą danych
Fatal error: Uncaught Error: Call to a member function runQuery() on null in /kontroler.php:19 Stack trace: #0 {main} thrown in /kontroler.php on line 19

Tu jest ten kod, który wybija błąd.m

$product_array = $db_handle->runQuery("SELECT * FROM tblproduct ORDER BY id ASC");
if (!empty($product_array)) { 
	foreach($product_array as $key=>$value){
0

Wygląda jakby $db_handle był nullem, może spróbuj wrzucić go do globala przy jego inicjalizacji

0

Jak to zrobić ?

0

Może trochę niepoprawnie pisałem.
Nad linijką ($product_array = $db_handle...) wpisz global $db_handle.
Po więcej informacji na temat globala rzuć okiem tutaj, zwłaszcza Example #1:
https://www.php.net/manual/en/language.variables.scope.php

7
Ephyron napisał(a):

Może trochę niepoprawnie pisałem.

Nad linijką ($product_array = $db_handle...) wpisz global $db_handle.
Po więcej informacji na temat globala rzuć okiem tutaj, zwłaszcza Example #1:
https://www.php.net/manual/en/language.variables.scope.php

Weź idź stąd :P Będziesz go globali uczył... Jeszcze tego tu brakuje...

2
adamon napisał(a):

Jak poprawić błąd ?

udało się jesteś połączony z bazą danych
Fatal error: Uncaught Error: Call to a member function runQuery() on null in /kontroler.php:19 Stack trace: #0 {main} thrown in /kontroler.php on line 19

Tu jest ten kod, który wybija błąd.m

$product_array = $db_handle->runQuery("SELECT * FROM tblproduct ORDER BY id ASC");
if (!empty($product_array)) { 
	foreach($product_array as $key=>$value){

No przecież dokładnie masz napisane co jest nie tak. Call to runQuery on null.

Twój $dbHandle jest nullem. Nie zainicjalizowales go.

Pokaż więcej kodu.

2

Musisz zrobić takie coś:

class DbHandler {
   public function runQuery($x) {
      return array();
   }
}

$db_handle = new DbHandler();
$product_array = $db_handle->runQuery("SELECT * FROM tblproduct ORDER BY id ASC");

Gwarantuję, że już nie będzie błędu.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1