Dlaczego więc nic się nie wyświetla, gdzie i jak poprawić błąd ?

0

Połączyłem się prawidłowo z bazą danych SQL. Napisałem poniższy kod, który
powinien mi wyświetlić towary na stronie www.
Dlaczego więc nic się nie wyświetla, gdzie i jak poprawić błąd ?
Dziękuję za szczegółową pomoc

?>

<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<script src="https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/2.2.0/jquery.min.js"
<link rel="stylesheet" href="http://maxcdn.bootstrapcdn.com/bootstrap/3.3.6"
<script src="https://maxcdn.bootstrapcdn.com/bootstrap/3.3.6/js/bootstrp.min
</head>

<body>

<br />



<div class="container" style="width:700px;">
<h3 align="center">Shopping Cart</h3><br />

<?php


$query = "SELECT * FROM tbl_product ORDER BY id ASC";
$result = mysqli_query($connect, $query);

if(mysqli_num_rows($result) > 0)
{

while($row = mysqli_fetch_array($result))

{


?>

< div class="col-md-4">
<form method="post" action="index.php?action=add&id=<?php echo["id"]; ?>";
<div style="border:1px solid #333;background-color:#f1f1f1; border-radius:
<img src="<?php echo $row["image"]; ?>" class="img-responsive" /><br />
<h4 class="text-info"><?php echo $row["name"]; ?></h4>
<h4 class="text-danger">$<?php echo $row["price"]; ?></h4>
<input type="text" name="quantity" class="form-control" value="1" />
<input type="hidden" name="hidden_name" value="<?php echo $row["name"]; ?>" />
<input type="hidden" name="hidden_price" value="<?php echo $row["price"]; ?>" />
<input type="submit" name="add to card" style="margin-top:5px;" class="btn btn-success" value="Add to Cart" />

</div>
</form>
</div>

<?php
}

}
2

W przytoczonych skryptach jest więcej błędów niż kodu. Weź naprawdę odpuść sobie to męczenie stron, skoro po takim czasie nadal nie ogarniasz nawet absolutnych podstaw:

  • html,
  • osadzania php w html,
  • otwierania i zamykania pętli.
3

Pierwsza linijka i już z błędem...

0

To blokuje wyświetlanie skryptu. Gdzie tutaj jest błąd ?

<script src="https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/2.2.0/jquery.min.js">
<link rel="stylesheet" href="http://maxcdn.bootstrapcdn.com/bootstrap/3.3.6">
<script src="https://maxcdn.bootstrapcdn.com/bootstrap/3.3.6/js/bootstrp.min>

Generalnie skrypt w postaci

?>

<!DOCTYPE html>
<html>

<body>

<br />



<div class="container" style="width:700px;">
<h3 align="center">Shopping Cart</h3><br />

<?php


$query = "SELECT * FROM tbl_product ORDER BY id ASC";
$result = mysqli_query($link, $query);

if(mysqli_num_rows($result) > 0)
{

while($row = mysqli_fetch_array($result))

{


?>

< div class="col-md-4">
<form method="post" action="index.php?action=add&id=<?php echo["id"]; ?>";
<div style="border:1px solid #333;background-color:#f1f1f1; border-radius:>
<img src="<?php echo $row["image"]; ?>" class="img-responsive" /><br />
<h4 class="text-info"><?php echo $row["name"]; ?></h4>
<h4 class="text-danger">$<?php echo $row["price"]; ?></h4>
<input type="text" name="quantity" class="form-control" value="1" />
<input type="hidden" name="hidden_name" value="<?php echo $row["name"]; ?>" />
<input type="hidden" name="hidden_price" value="<?php echo $row["price"]; ?>" />
<input type="submit" name="add to card" style="margin-top:5px;" class="btn btn-success" value="Add to Cart" />

</div>
</form>
</div>

<?php
}

}

coś tam nam rysuje, ale nie to co powinno być.

czy do wyciągnięcia zdjęć z baz danych można skorzystać z programu:

 if (mysql_num_rows($result) != 0)
    {
        $row = mysql_fetch_assoc($result);
        echo base64_decode($row['zdjecie']);
    }
0

Jezuu...

A jak masz zdjęcia przechowywane w bazie?

1

To co Ci radzę, to:

A) Jak otworzysz stronę, i nie widzisz nic, i boisz się że coś "blokuje wyświetlanie strony", to pierwsze co zrob to zobacz jej żródło. Prawy klawisz -> Pokaż źródło strony. I upewnij się że renderujesz poprawny HTML. Przeanazlizuj HTML i zastanów się czy taki kod ma jakąkolwiek rację bytu.
B) Zaopatrz się w sensowny edytor, jak WebStorm albo Visual Studio Code.

screenshot-20210830134406.png

PS: @adamon Swoją drogą, zauważylem że brakujące znaki masz zawsze na 76 pozycji w tekście. Czy korzystasz z jakiegoś źródła/IDE które pokazuje tylko 76 znaków? Albo kopiujesz je z takiego miejsca, i nie łapie Ci całości? Bo ten błąd ze stylem i z radiusem są właśnie na 76 pozycji oba.

Bo bardzo podejrzane są te błędy. Zawsze występują na końcu linii, i zawsze około tej 76 liczby. Nie masz np takich samych błędów na początkach linii.

0

Do hejterów

serek napisał(a):

Pierwsza linijka i już z błędem...

To nie jest błąd. Zostanie to po prostu zinterpretowane jako string "?>", tak jakbyś wpisał po prostu takie znaki w HTML. PHP tego nie zinterpretuje.

Freja Draco napisał(a):

W przytoczonych skryptach jest więcej błędów niż kodu. Weź naprawdę odpuść sobie to męczenie stron, skoro po takim czasie nadal nie ogarniasz nawet absolutnych podstaw:

  • html,
  • osadzania php w html,
  • otwierania i zamykania pętli.

Widzę że masz ochotę hejtować, ale to nie z wiedzą autora o HTML i PHP jest problem, tylko z tym że najprawdopodobniej używa gównianego IDE które mu nie pokazało jakie elementy są czym. Dodatkowo ostatni podpunkt otwierania i zamykania pętli jest nie prawdziwy bo akurat pętle autor wątku otworzył i zamknął poprawnie. Jest otwarcie przy mysqli_fetch_array(), a zamknięcie na dole.

Poza tym przecież widać jak na talerzu, że gość tylko wrzucił kawałek swojego kodu. Skąd by wziął $connect np.? To na 100% jest wycinek, a ten tag ?> to jest zamykający tag kodu PHP, którego autor po prostu nie zamieścił.

0
TomRiddle napisał(a):

Do hejterów

serek napisał(a):

Pierwsza linijka i już z błędem...

To nie jest błąd. Zostanie to po prostu zinterpretowane jako string "?>", tak jakbyś wpisał po prostu takie znaki w HTML. PHP tego nie zinterpretuje.

Zostawienie takich znaczków, chociażby jako zwykły tekst, to jak dla mnie błąd^^ Co prawda nic nie psuje, ale dalej to jest błąd.

0
serek napisał(a):
TomRiddle napisał(a):

Do hejterów

serek napisał(a):

Pierwsza linijka i już z błędem...

To nie jest błąd. Zostanie to po prostu zinterpretowane jako string "?>", tak jakbyś wpisał po prostu takie znaki w HTML. PHP tego nie zinterpretuje.

Zostawienie takich znaczków, chociażby jako zwykły tekst, to jak dla mnie błąd^^ Co prawda nic nie psuje, ale dalej to jest błąd.

No przecież jasno widać, że ten kawałek kodu jest wklejonym tylko wycinkiem. Na 100% autor ma gdzieś cały kod, w którym ten znaczek ?> jest zamykającym tagiem PHP, tylko po prostu autor kodu go nie wkleił. Gdzieś musi robić mysql_connect() i brać skądś $connect, więć to na pewno nie jest cały kod. Skopiował pewnie tylko ten wycinek w którym myślał że ma problem (i akurat skopiował z zamykającym tagiem ?> snipettu PHP który miał wyżej).

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1