Laravel instalacja

0

Cześć. Niedawno zacząłem prace jako Junior Java Developer. Dostałem więc projekt w legacy PHP :) Logiczne, co nie? :) tak czy siak, już z samą instalacja to czarna magia:
screenshot-20210703174100.png
Nie do końca rozumiem co robię źle.

Dziękuje za wyrozumiałość :)

ps rozwiązania z SO nie pomagają

3

Chcesz stworzyć nowy projekt? Czy masz jakieś repo i próbujesz je uruchomić?

2

Odpowiadaj w postach.
Spróbuj w tradycyjny sposób:
composer create-project laravel/laravel example-app
https://laravel.com/docs/8.x/installation#installation-via-composer

3

Musisz w php.ini włączyć potrzebne rozszerzenia, z komuniaktu wynika że nie masz fileinfo.
Lista jest w guide dla 7, powinny być te same.
https://laravel.com/docs/7.x/installation#server-requirements

Jak włączyć zainstalować rozszerzenie: https://www.php.net/manual/en/install.pecl.windows.php

2

Dopisanie extension=php_fileinfo.dll do php.ini załatwiło problem

1
TheLearner napisał(a):

Dopisanie extension=php_fileinfo.dll do php.ini załatwiło problem

Gościu, masz napisane dokładnie w komunikacie, o co chodzi:

screenshot-20210908224406.png

Wymagane rozszerzenie fileinfo.

Rozwiązaniem jest więc włączenie rozszerzenia fileinfo w PHP. A to robi się dopisując extension=php_fileinfo w php.ini. Także brawo rozwiązania "zagadki".

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1