Wątek przeniesiony 2020-10-13 21:20 z Webmastering przez cerrato.

Joomla 3.9

0

Witam

Próbuję uruchomić Joomle na mojej Fedorce - lokalnie.
Działa Apache, MySQL (mariadb?), PHP.
Pliki joomli są we władaniu apache (może nie powinien być apache?). phpinfo(); działa.
Jedynie co to uzyskuję: "Error" na pustej stronie i ten error to nawet nie jest w źródle html tylko sam pusty "Error" i nic więcej w źródle strony.
W logach httpd: acces_log:

127.0.0.1 - - [13/Oct/202027:29 +0200] "GET /joomla/installation/index.php HTTP/1.1" 500 5 "-" "Mozilla/5.0 (X11; Fedora; Linux x86_64; rv:76.0) Gecko/20100101 Firefox/76.0"

Czy coś jeszcze podać dla zdiagnozowania?

Pozdrawiam i może ktoś coś podpowie?
Radek Głębicki

3

Jak masz phpinfo wyświetlone to widzisz prawidłowo php.ini załadowane? W php.ini masz ustawione:

error_reporting = E_ALL | E_STRICT

W php.ini powinieneś mieć też ustawiony php error log. Dlaczego nie działa poszukaj w logach PHP właśnie.
Standardowo jeśli w php.ini nie masz nic innego to logi są: /var/log/php_errors.log

0

php.ini załadowane

php error log:
[13-Oct-2020 2248] NOTICE: fpm is running, pid 1908
[13-Oct-2020 2248] NOTICE: ready to handle connections
[13-Oct-2020 2248] NOTICE: systemd monitor interval set to 10000ms

jedynie co dziwne: php to php-fpm
raportowanie to all & pozostałe, a nie | (OR)?

0

To może uprawnienia. Sprawdź czy masz na plikach 644

1
jurek1980 napisał(a):

To może uprawnienia. Sprawdź czy masz na plikach 644

Trzeba było utworzyć bazę danych w mysql. Naprawdę, nie raz nie rozumiem programów/programistów. Error dają zamiast infa "Brak bazy"
Dzięki
Pozdrawiam

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1