PayPal API - lista transakcji

0

Hej, bawił się ktoś kiedyś z API PayPala? Potrzebuje się dobrać do najnormalniejszej listy transakcji i jedyna metoda, która mi ją zwraca to https://developer.paypal.com/docs/api/transaction-search/v1/ tylko, że ona ma wybitnie sporego laga (kilka godzin).

Płatności nie są tworzone przez API PayPal tylko DotPay, nie znam numeru transakcji ponieważ DotPay nie udostępnia go, dlatego chce szukać po historii i polu niestandardowym, w które DotPay dokleja swoje ID.

0

To znaczy ktos gdzies tam placi DotPayem i wybeira opcje platnosci na PayPal i kasa ci wplywa na twojego paypala ? I teraz chcesz poszukac tej transakcji u siebie ? Jeśli tak to może jak użyjesz w zapytaniu page_size=100 i jak nie znajdzie w 100 to bierzesz kolejne 100 itd. Ma to sens ? czy tez tak samo. dlugo bierze bez wzgledu na wartosc page size ?

0
melancholiny_jerzyk napisał(a):

To znaczy ktos gdzies tam placi DotPayem i wybeira opcje platnosci na PayPal i kasa ci wplywa na twojego paypala ? I teraz chcesz poszukac tej transakcji u siebie ? Jeśli tak to może jak użyjesz w zapytaniu page_size=100 i jak nie znajdzie w 100 to bierzesz kolejne 100 itd. Ma to sens ? czy tez tak samo. dlugo bierze bez wzgledu na wartosc page size ?

Ale jak nie mam problemu z odszukaniem transakcji, a z opóźnieniem jej działania.

0

Za mało informacji ogólnie. Co chcesz zrobić ? kiedy wyszukujesz te transakcje i po co ? i co z nimi sie pozniej dzieje ? wyszukasz i odhaczas ze odbyla sie taka ? wyszukujesz jak sie zrobi zdarzenie czy kiedy ? je wyszukujesz raz o 13 co dzien ?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1