problem ze zmiana nazwy stringu na nawze pliku (nie znam rozszerzenia)

0

no wiec mam liste z nazwami takimi
2020-07-30 17.43.00
mam rowniez z katalogu taka liste plikow audio
tylko z roznymi rozszerzeniami mp3 ogg wav opus itd

potrzebuje podac do funkcji ktora bada mi dlugosc tych plikow audio (i bitrare)
konkretna nazwe pliku ktora ta funkcja ma sie zajac
jednak nie znam rozszerzenia, a nie chce sobie dodawac roboty

mozecie mnie wiec poprowadzic jakims sposobem na skroty :-)

dziekuje i pozdrawiam
kuba

ps. co? pisac osobna funkcje ktora wyszuka ten plik w katalogu
i sprawdzi jego rozszerzenie? nie da sie w zmiennej podac... tu masz nazwe
pliku i zajmij sie nim, bez wzgledu na to jakie ma rozszerzenie

wlasnie czegos takiego w sumie szukam
dzieki za pomoc

0
$id = '/home/kubutek/public_html/audioblog/'.$id;
    
$id[] = glob("$id.*");
    
echo $id[0];

cos nie tak?

0

Dobrze by bylo jakbys napisal output bo ja de facto w PHP nie koduje :D

I jakie jest id przed konkatenacja

0

Python bo Python ale w PHP bedzie podobnie

>>> import glob
>>> glob.glob('/home/stivens/Obrazy/*.*')
[
  '/home/stivens/Obrazy/yeshi-kangrang-wallpaper.png',
  '/home/stivens/Obrazy/yeshi-kangrang-wTD1-_u8x1g-unsplash.jpg'
]
0
stivens napisał(a):

Python bo Python ale w PHP bedzie podobnie

>>> import glob
>>> glob.glob('/home/stivens/Obrazy/*.*')
['/home/stivens/Obrazy/yeshi-kangrang-wallpaper.png', '/home/stivens/Obrazy/yeshi-kangrang-wTD1-_u8x1g-unsplash.jpg']

//zamieniamy : na .

            $id = str_replace(":",".",$id);
    
            $id = '/home/kubutek/public_html/audioblog/'.$id;
    
            $id = glob("$id.*");
    
            echo $id[0].'<br>';

ok now is fine

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1